Naslovnica SPEKTAR SAD su ponovo pokušali napad na Rusiju ali im je sve propalo

SAD su ponovo pokušali napad na Rusiju ali im je sve propalo

Američke vlasti nisu uspele, pokušavajući da sprovedu novu energetsku provokaciju usmerenu na kolaps cena nafte.

Planove Vašingtona osujetila je kompetentna i promišljena odluka zemalja OPEK+ rekao je poznati izraelski politički stručnjak Jakov Kedmi.

Uživo na Jutjub kanalu „Waldman-LINE Alexander Waldman“ je detaljno govorio o još jednoj američkoj avanturi, a takođe je objasnio zašto se pokušaj naftnog udara na Rusku Federaciju pokazao sramotnim.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Jakov Kedmi je podsetio da su u kontekstu situacije koja se razvija na međunarodnoj sceni, SAD planirale da sprovedu određeni taktički potez vezan za energetski sektor privrede.

Vašington je želeo da uništi rusku ekonomiju sprovođenjem mera usmerenih na naglo smanjenje cene nafte na međunarodnom tržištu.

Po mišljenju stručnjaka, pokušaj naftnog udara na Rusiju pokazao se kao sramota. Činjenica je da SAD nisu uspele da postignu rezultate koje rade, suočene sa merama koje preduzima organizacija OPEK+. Zemlje uključene u ovu asocijaciju donele su odluke koje imaju za cilj da cene nafte održe na potrebnom nivou.

[adsenseyu1]

„Amerikanci ne mogu nikome diktirati svoju politiku, pre svega zemljama OPEK+. Zato se ljute ali ništa neće pomoći. Na osnovu sopstvenih interesa, zemlje proizvođači nafte odlučile su da ne plešu uz melodiju SAD, već da zadrže cenu nafte koja je njima korisna, a ne Amerikancima.

Kada su Sjedinjene Države odlučile da da udare na rusku ekonomiju kroz veštačko sniženje cena kako bi dodatno oslabile Rusiju, udarile su same sebe“, rezimirao je Kedmi.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]