SAD o Putinu: Bili smo spremni za mir, međutim, ideja je brzo propala kada je Kremlj saopštio …

Putin u ovom trenutku nije iskren u pogledu mirovnih pregovora sa Ukrajinom, izjavila je danas zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja.

Viktorija Nuland je posetila Ukrajinu kako bi pokazala podršku toj zemlji u trenutku kada Rusija pokušava da uništi energetsku infrastrukturu zemlje, prenneli su mediji.

„Diplomatija je očigledno cilj svih, ali morate imati voljnog partnera“, rekla je ona novinarima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

Nuland je navela da je vrlo jasno, bilo da su u pitanju napadi na energetske sisteme, retorika iz Kremlja ili opšti stav, da Putin nije iskren niti spreman za to.

Predsednik SAD DŽozef Bajden rekao je u četvrtak da je spreman da razgovara sa Putinom ukoliko je ruski lider zainteresovan da okonča rat.

Ideja je, međutim, brzo propala kada je Kremlj saopštio da Zapad mora da prizna četiri ukrajinska regiona koja su se pridružila Rusiji.

Ova reakcija Rusije, rekla je Nulandova, pokazuje „koliko oni nisu ozbiljni“.

Nulandova se sastala i sa Andrijem Jermakom, šefom kabineta ukrajinskog predsednika, koji je izrazio zahvalnost za pomoć vrednu više milijardi dolara Vašingtona Ukrajini.

„Pobeda Ukrajine, u koju smo sigurni, biće naša zajednička pobeda“, rekao je Jermak Nulandovoj, navedeno je iz kabineta Zelenskog.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(tanjug)