Naslovnica ŽIVOT Ruski recept za izlečenje bolova u zglobovima

Ruski recept za izlečenje bolova u zglobovima

krema

Bol u zglobovima je vrlo uobičajena pojava koja može biti i zaista iritantna. Bol može biti blag ili jak i uglavnom se javlja u kolenima, ramenima ili laktovima.

Mnogi ljudi veruju da se bol u zglobovima javlja usled starenja ali da li ste ikada razmišljali o onim mladim ljudima koji imaju bolove u zglobovima čak sa 25 godina? Da li pričamo zaista o starenju?

[adsenseyu1]

Stručnjaci objašnjavaju da se bol u zglobovima javlja kao rezultat traume, podizanja teškog tereta, fraktura, artritisa, reume i mnogih drugih zdravstvenih faktora.

Može se javiti čak i u snu. U ovom članku ćemo vam dati recept koji je pronađen u starim knjigama ruske medicine. Potrebni sastojci za ovaj lek su jeftini i lako dostupni, a neke od njih sigurno već imate u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 1 kašika meda
  • 1 kašika senfa (najbolji je ljuti)
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika sode bikarbone

[adsenseyu4]

Ubacite sve sastojke u činiju i dobro promešajte dok ne dobijete finu i ujednačenu smesu. Kremu držite u praznoj bočici od kreme ili bilo kakvoj drugoj posudi koja bi vam odgovarala. Garantujemo vam da će vaš bol nestati za kratko vreme.

Upotreba:

Nanesite malo kreme na pogođen deo, prekrijte najlon kesom i umotajte vunenom tkaninom, najbolje je šalom. Bitno je da ne zamotate čvrsto. Držite kremu sat i po do dva sata.

Najbolje je da ovo uradite pre nego što odete na spavanje jer tokom noći ne pomerate zglobove i oni se mogu bolje zalečiti. Možete kremu isprati ujutru.

[adsenseyu1]

Ovaj tretman ponavljajte 4-5 dana. Trebalo bi da osetite neko poboljšanje već nakon prvog nanošenja. Ova mešavina je dovoljna za nekoliko tretmana, samo je neophodno da je držite u frižideru.

Možda nećete verovati ali je dokazano da je senf efikasan kod tretiranja raznih zdravstvenih stanja. Pravi se od semenki slačice.

Uporedo sa korišćenjem za ublažavanje bolova u zglobovima, senf možete koristiti i za tretiranje opekotina. Samo nanesite debeo sloj na taj deo kože i bol će uskoro nestati. Kako bi glavobolja nestala, nanesite malo senfa na čelo i slepoočnice.

Za prehlade i bol u grlu samo pojedite kašičicu senfa.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]