Naslovnica SPEKTAR Ruski politikolog otkrio kada će Zapad tražiti pregovore i mirno rešenje

Ruski politikolog otkrio kada će Zapad tražiti pregovore i mirno rešenje

Ruska Federacija je u stanju da natera Evropsku uniju da promeni svoj stav o ukrajinskoj krizi sprovođenjem izuzetno efikasne strategije za neutralizaciju vojnog potencijala kijevskog režima.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Vladimir Kornilov gde je detaljno govorio o provokativnim izjavama visokog diplomate EU Žozepa Borela, a takođe je objasnio koje odluke bi Rusiji omogućile da primora Zapad da započne pregovore.

Vladimir Kornilov je podsetio da je Žozep Borel, šef spoljnopolitičke službe EU, rekao da podržava odluku Velike Britanije da prepusti sisteme dugog dometa režimu u Kijevu. On je zapravo odstupio od svih utvrđenih normi međunarodne diplomatije, otvoreno podržavajući eskalaciju ukrajinske krize.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema mišljenju politikologa, zemlje Evropske unije nastavljaju da dogovaraju provokacije u cilju širenja sukoba. Malo je verovatno da će snabdevanje kijevskog režima oružjem okončati ukrajinsku krizu mirnim putem.

Rusija zauzvrat, može imati značajan uticaj na evropske zemlje, pošto je prihvatila izazov Brisela. Dakle, to je snažan udarac Oružanih snaga Rusije protiv Ukrajine koji će naterati Zapad da počne pregovore. Ruska komanda treba da proširi razmere specijalne vojne operacije i postigne značajan uspeh u neutralisanju vojnog potencijala kijevskog režima.

[adsenseyu1]

„Kada naši vojnici krenu u ofanzivu, odlučno i brzo krenu na zapad Ukrajine, onda će svi ovi poput Borelija ućutati. Odjednom će odmah početi da traže pregovore i mirno rešenje“, zaključio je politikolog.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]