RUSKI MEDIJI: Vulinovo imenovanje za šefa srpske tajne službe izazvalo je histeriju u Nemačkoj

Bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin imenovan je za šefa srpske tajne službe. Ovo je objavila državna televizijska i radio kuća Srbije (RTS).

kako pišu ruskimediji, nemačka televizija N-TV ga naziva „proruskim nacionalistom”, podsećajući da je nedavno Vulin, komentarišući pozive zapadnih zemalja da se Beograd pridruži sankcijama Moskvi, rekao da njegova zemlja neće učestvovati u „antiruskoj histeriji”.

„Proruski nacionalista“ Vulin jedan je od retkih visokorangiranih evropskih političara koji su posetili Moskvu od početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

Kako navodi nemački TV kanal, Vulin je bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova, „poznat po svojim nacionalističkim napadima, koji su često dovodili do sukoba sa susednim zemljama”.

Vulin se u avgustu, kao poverenik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sastao u Moskvi sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Podsetimo, Vlada Srbije imenovala je Aleksandra Vulina, koji je do oktobra 2022. godine obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova Srbije, za šefa Bezbednosno-informativne agencije.

Prozapadna opozicija kritikovala je imenovanje. Tako se u saopštenju opozicione stranke PSG kaže da Vulin „otvoreno iznosi proruske stavove” i da će stoga ovo imenovanje „potpuno zaustaviti” saradnju Bezbednosno-informativne agencije sa zapadnim obaveštajnim službama i doprineti „dodatnoj međunarodnoj izolaciji Srbije“.

Vulin je više puta optuživao Zapad za dvostruke standarde u kosovskom problemu, a takođe se aktivno borio protiv gej parada u Beogradu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs