RUSKI EKSPERT PREDVIĐA: Balon, koji su naduvali američki finansijeri, mora da pukne – Sledi svetska katastrofa

Svet je na ivici nove globalne ekonomske krize. Ovo je izjavio poznati ruski ekonomista Mihail Hazin.

Prema njegovim rečima, glavni izvor predstojećeg globalnog finansijskog kolapsa biće politika kvantitativnog popuštanja koju američko rukovodstvo sprovodi u forsiranom režimu od 2008. godine i višestruko je ojačana od poslednjeg kvartala 2020. godine.

Drugim rečima, američka vlada je uz pomoć FED štampala toliko novca da bi to, po matematici, trebalo da izazove strahovit kolaps, prvo celog finansijskog sistema SAD, a potom i cele svetske ekonomije.

Prema Hazinu, domino efekat može da izazove kolaps berze, do kojeg nužno mora doći zbog monstruoznih revalorizacija hartija od vrednosti kompanija čija je kapitalizacija zbog štampanog novca više puta izgubila vezu sa realnošću.

Balon, koji su naduvali američki finansijeri, mora da pukne, jer po definiciji ne može biti drugog ishoda za sadašnju situaciju. Kao rezultat toga, svet će se naći u pravoj ekonomskoj katastrofi uporedivoj sa Velikom depresijom.

Kada i ako se to dogodi, jedina imovina koja će naglo porasti je zlato. S tim u vezi, ekspert je savetovao Ruse da odmah počnu da kupuju plemeniti metal od svake svoje plate, dok njegova cena još nije toliko visoka.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs