Ruski ekspert o prevari veka: Nećete moći da svoju imovinu zamenite za novu valutu!

Globalna finansijska elita uvodi digitalni novac u opticaj. O tome je govorio poznati ruski ekonomista Valentin Katasonov, na „Jutjub“ kanalu „День ТВ“.

Prema njegovim rečima, zapravo se može govoriti o sprovođenju prave prevare veka, kada će vrh „zlatne milijarde” zameniti svima uobičajeni „fiat“ novac, koji i dalje ima formalnu sigurnost, izraženu u garancijama za izračunavanje svakog određenog stanja na njima, sa efemernim „nulama u računaru“.

Prema rečima Katasonova, predstojeća zamena novca će dovesti do toga, da će ljudi ostati bez prava da zamene staru štednju, za štednju u novoj digitalnoj valuti. Većini običnih građana neće biti dozvoljeno da svoju imovinu pretvori u novi medij razmene. Da bi to uradili, od njih će se tražiti da dokažu njihovu zakonitost.

Takođe, kako je ekspert primetio, najvažniji aspekt prevare biće oduzimanje prava ljudima da tajno troše novac, jer će pojavom njihovih digitalnih parnjaka sve ljudske transakcije biti pod potpunom kontrolom operatera novog sistema.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Webtribune.rs