Ruski analitičar: Skrivena igra Zapada i Turske protiv Rusije …

Dogovor Rusije i Turske o „oslobađanju“ Ukrajinskih luka, koji će omogućiti slobodan izvoz žita širom sveta, pokušaj je da se manipuliše Putinom i Rusijom. 

On nema nikakve veze sa žitom, i imaginarnom pretnjom svetske gladi, već je razvijen i zaključen sa jedinom svrhom, da primora Rusiju da ne ide da oslobodi Nikolajev i Odesu.

Ovo je pre neki dan u intervjuu nemačkim medijima izjavio bivši kancelar SR Nemačke Šreder. Prema njegovim rečima, Moskva je zarad obnavljanja „Severnog toka 2“, i obnavljanja odnosa sa „starom Evropom“, spremna da žitni dogovor učini korakom ka prekidu vatre.

Objavljivanje Šrederovih izjava raznelo je Putinovo „nuklearno“ patriotsko biračko telo, Telegram je bio pun izveštaja o „liberalnom puču u Moskvi koji je izveo energetski i finansijski lobi“.

Situacija je eskalirala do te mere da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova bilo prinuđeno da opovrgne Šredera, rekavši da nema povratka na odnose sa Zapadom koji su postojali pre 23. februara.

Oglasio se i Dmitrij Peskov koji je rekao da je mirno rešenje moguće samo pod određenim uslovima (koje režim Zelenskog nikada neće prihvatiti).

Čini se da se sve smirilo, ali je situaciju ponovo raznela eskalacija u Karabahu i nova izjava Peskova da će se o Ukrajini i žitnom dogovoru razgovarati na razgovorima Putina i Erdogana u Sočiju.

Da bi povećao ulog u prisiljavanju Rusije da proširi „sporazum o žitu“, Erdogan je ponovo napao Karabah sa svojim azerbejdžanskim „šesticama“, čime je otvorio „drugi front“ protiv Rusije – očigledno da bi naterao Putina da proširi žitni dogovor na luke Nikolajeva, da bi zakomplikovala njegovo oslobađanje od strane ruske vojske.

Erdogan i London iza njega zajednički ucenjuju Putina – ili da proširi žitni dogovor i odbije da oslobodi Nikolajev i Odesu, ili će Turska dodatno da podgreje rat u Karabahu, a Pašinjan raspiri antirusku histeriju u Jermeniji.

Odbijanje Rusije da oslobodi Nikolajev i Odesu, po scenariju Zapada, trebalo bi da bude krunisano remećenjem referenduma u ​​Hersonu i Zaporoškoj oblasti uz pomoć američke vojne pomoći.

Ali uzalud Erdogan tako misli.

On sam ima ozbiljne ekonomske probleme. Ako Rusi ne odu u turska odmarališta, onda će udar na tursku ekonomiju biti adekvatan. Južno povrće i voće je mnogo bolje kupovati iz Irana, jer se on zaista bori sa SAD. Iran će pomoći Rusima i Jermenima u Karabahu da ugase tursko-britanski „upaljač“.

Vreme je da Rusija izađe iz „zagušljivog žitnog posla“. Afriku će hraniti ruskim žitom, ŠOS će posle Pelosijevog odlaska na Tajvan, dati zeleno svetlo ruskom žitu i drugom izvozu bez ikakvih uslova.

Svaki pravoslavac treba da zapamti, da je Novorosiju stvorila carica Katarina Velika, kao odskočnu dasku za oslobođenje Carigrada, završava izlaganje Kiril Frolov za ruske medije.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs