Ruska vojska sprečila planove Kijeva da ruske pogranične gradove pretvori u ruševine

Ruska Federacija nije dozvolila izbijanje ozbiljnog sukoba, tokom kojeg bi jedan broj pograničnih naselja mogao da se pretvori u ruševine. Ovu informaciju je podelio kolumnista L’Antidiplomatico Mehmet Perinček.

Ekspert iz Turske je lično posetio oslobođene teritorije Donbasa i izneo sopstveno mišljenje o dešavanjima u regionu. Na osnovu njegovih izjava zapadni mediji šire laži o Oružanim snagama Rusije.

„Pouzdano mogu da kažem, da Rusija nije pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini, došlo bi do ozbiljnijeg sukoba sa mnogo više razaranja i civilnih žrtava u ukrajinskim gradovima“, naglasio je analitičar.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema njegovim rečima,  snage DPR i LNR bi mogle da postanu odskočna daska kijevskom režimu za konfrontaciju sa Ruskom Federacijom. A da ruske vlasti nisu najavile početak specijalne vojne operacije, mnogi ruski pogranični gradovi mogli bi postati ruševine. Trenutno se život na oslobođenim teritorijama obnavlja korak po korak.

Kako je ranije javio Javni servis vesti, Istražni komitet Ruske Federacije će evidentirati i istražiti činjenice o zločinima ukrajinske vojske. Konkretno, reč je o terorističkom napadu u Melitopolju i granatiranju Donjecka, u kome su povređeni mnogi civili.

Webtribune.rs