Naslovnica SPEKTAR Rusija pripremila zamku za ukrajinske snage

Rusija pripremila zamku za ukrajinske snage

„SouthFront“ piše, da mnogi takozvani stručnjaci na Zapadu, uključujući Pentagon, tvrde da militanti kijevskog neonacističkog režima imaju šansu da poraze ruske snage, ili ih barem potisnu nazad duž cele linije fronta.

U stvarnosti, to su samo fantazije koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

„Zapad previše gleda TV, koji prikazuje razne gluposti, poput američkih akcionih filmova, ali neće biti holivudske pobede za proameričke snage u Ukrajini. Kao što ga Amerika nije imala u Koreji, Vijetnamu ili na Bliskom istoku“, navodi se u publikaciji.

Jedini način da Kijev porazi ruske bataljonske taktičke grupe, je direktna intervencija NATO-a. Pri tome, zapadna alijansa će morati da pokrene brzu i destruktivnu ofanzivu sa ogromnom nadmoćnošću u broju trupa.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Međutim, Zapad se definitivno neće direktno mešati u sukob u Ukrajini, jer bi to imalo izuzetno ozbiljne posledice. Istovremeno, Oružane snage Ukrajine jednostavno nemaju toliku vojnu moć, čak i pored sve te višemilionske vojne pomoći NATO-a.

„Prema nekim podacima, ukrajinske oružane snage imaju 12-13 brigada sa 4-6 hiljada vojnika. Čak i ako dodamo njihovom ukupnom broju plaćenike, to će biti oko 100 hiljada vojnika koji će morati napredovati. Ukrajina takođe ima nekoliko stotina tenkova, uključujući 140 NATO tenkova.

[adsenseyu1]

Međutim, ukrajinske oružane snage nemaju funkcionalne vazduhoplovne snage, protivvazdušnu odbranu i logistički sistem. Takođe, Ukrajina ima malo municije, a i smanjuje se broj ljudi koji obezbeđuju logističku podršku“, piše list.

Istovremeno, Rusija ima nadmoć u vazduhu, i uradila je kompetentan „domaći zadatak“, da ojača sve one oblasti koje bi Oružane snage Ukrajine mogle da iskoriste za nanošenje značajne štete, navodi se u članku. Dakle, svaki pokušaj ukrajinske vojske da opkoli i blokira velika ruska naselja, biće osuđen na propast.

„Utvrđene oblasti koje je stvorila Ruska Federacija zapravo nisu namenjene za pasivnu odbranu. Ovo je aktivna odbrana – u suštini zamka u kojoj će se ukrajinske snage zaglaviti i potom uništiti“, piše „SouthFront“.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]