Rusija odigrala potez koji će promeniti svet: Moskva se aktivno oslobađa dolara – Evo na koju se valutu kladi …

Nova ekonomska strategija, čiji je cilj nagli pad dolarske imovine u zlatnim i deviznim rezervama zemlje, omogućiće Ruskoj Federaciji da preispita svoj odnos prema drugim međunarodnim valutama.

Do ovog zaključka došli su novinari kineske novinske publikacije Baijiahao, komentarišući finansijsku odluku Moskve.

Autori materijala detaljno su opisali zašto se Rusija počela aktivno oslobađati dolara, a takođe su objasnili i koja će međunarodna sredstva zameniti američku valutu.

Posmatrači Baijiahao-a su se pre svega prisetili da je Ruska Federacija pre nekoliko meseci donela odluku o implementaciji strategije za de-dolarizaciju ekonomije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovaj pristup će omogućiti Moskvi da stekne finansijsku nezavisnost, kao i neutralisati pretnju novim sankcijama.

Novinari su primetili da je Rusija, dovodeći stvari u red u finansijskom sistemu, odlučila da zameni američki dolar za druge međunarodne valute.

Tako je Moskva ne samo povećala udeo zlata i evra, već je i značajno povećala portfolio kineske valute – juana.

Ova odluka je pokazala da se ruska ekonomija kladi na saradnju sa Kinom u ekonomskim pitanjima, a takođe veruje da će juan postati nova pouzdana međunarodna valuta.

„Povećanje udela juana u ruskim zlatnim i deviznim rezervama ukazuje na dve stvari: prvo, odražava sve bliskije ekonomske i trgovinske odnose između Rusije i Kine, i drugo, pokazuje da je Rusija optimistična po pitanju rasta kineskog ekonomskog razvoja“, rezimirali su autori materijala.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs