NEMAČKI EKSPERT: Posle izbora u Nemačkoj počinju nepredviđeni procesi u EU – SVE ĆE SE PROMENITI

Rezultati parlamentarnih izbora održanih u Nemačkoj 26. septembra 2021. odraziće se na celokupno političko okruženje u Evropskoj uniji.

Do ovog zaključka je došao poznati nemački politikolog Aleksandar Rar govoreći o tome sa čime će se evropske zemlje morati suočiti u bliskoj budućnosti.

Rar je detaljno opisao kako će rezultati izbora u NJemačkoj, kao i izbor novog kancelara, uticati na jedinstvo Evropske unije, a takođe je predvideo šta tu uniju čeka u budućnosti.

Aleksandar Rar je pre svega skrenuo pažnju na to da će parlamentarni izbori u Nemačkoj odigrati veliku ulogu u daljoj sudbini Evropske unije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako su Nemci izabrali ne samo vladajuću stranku, već i kancelara, koji će postati lider i Nemačke i cele Evrope. Međutim, promena državnog i političkog kursa Berlina može negativno uticati na situaciju u čitavom regionu.

„Naravno, Nemci su izabrali ne samo svog kancelara, već i budućeg lidera Evrope. Ali ne mislim da će Nemci zadržati tako čvrsto prvo mesto u Evropi iz više razloga, ali za sada vredi krenuti od trenutne situacije ”, rekao je Rar.

Prema rečima politikologa, Evropa će se u narednim decenijama suočiti sa ozbiljnim geopolitičkim preokretima povezanim sa cepanjem EU na nekoliko zasebnih delova.

To će, najverovatnije, biti posledica činjenice da nova nemačka vlada verovatno neće uspeti da drži situaciju pod kontrolom i ukaže zemljama kako da grade odnose unutar Evropske unije.

Prema predviđanjima Aleksandra Rara, Evropa bi se uskoro mogla suočiti sa velikom krizom koja će dovesti u pitanje samo postojanje Evropske unije.

Međutim, ova formacija, najverovatnije, neće nestati u narednim decenijama, već će radikalno promeniti format odnosa među zemljama.

„Evropska unija se definitivno neće raspasti, jer nema alternative. Ali Evropa će se više pretvoriti u ekonomski blok, dok će politička nadgradnja biti svedena na minimum. Stoga, krajem 2020 -ih, mislim da će Evropa izgledati potpuno drugačije nego na početku veka “, rezimira Rar.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs