Rusi Zapadu: Što više šaljete oružja više ćemo teritorija zauzeti

„Isporuke zapadnog oružja dugog dometa kijevskom režimu samo će proširiti teritorijalne ciljeve ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini“.

To je izjavio u subotu za „TASS“ direktor odeljenja za Severnu Ameriku ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Darčijev.

„Što se tiče veze između masovnih isporuka zapadnog naoružanja Kijevu i tempa napredovanja specijalne vojne operacije, to je sve lepo objasnio Sergej Lavrov. Politika pojačavanja Ukrajine oružjem većeg dometa samo će dovesti do toga da se teritorijalni ciljevi specijalne operacije pomaknu još dalje“, istakao je Darčijev.

On je potom dodato da oružje dugog dometa raspoređeno u Ukrajini predstavlja direktnu pretnju po Rusiju.

„Rusija ne može da dozvoli da naoružanje koje predstavlja direktnu pretnju našoj zemlji, DNR-u, LNR-u i ostalim oslobođenim područjima ostane na teritoriji Ukrajine „, naglasio je visoki diplomata.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin saopštio je 24. februara da je kao odgovor na zahtev šefova republika iz Donbasa za pomoć doneo odluku da izvede specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski lider je naglasio da Moskva nema planove da okupira ukrajinske teritorije, napominjući da je operacija usmerena na denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(novosti.rs)