Rusi pronašli i uništili ukrajinsko skladište S-300

Ruske oružane snage uništile su ukrajinsko vojno skladište u kojem su se nalazili sistemi S-300 i Buk, u selu Plesetskoje, izjavio je Igor Konašenkov.

„Uništeno je skladište za protivvadušnu odbranu, S-300 i Buk, u selu Plesetskoje, 30 kilometara jugozapadno od Kijeva, dugometnim projektilima visoke preciznosti“, kazao je portparol ministarstva odbrane Konašenkov, preneo je TAS S.

Ukrajinske snage izgubile su tokom jučerašnjih sukoba gotovo 50 vojnika, kao i tehniku, saopštila je Narodna milicija DNR.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„U protekla 24 sata naši vojnici su likvidirali 49 ukrajinskih ekstremista, uništili devet vatrenih tačaka, jedan tenk, dva oklopna transportera, jedno borbeno vozilo pešadije. Zaplenjeno je jedno samohodno artiljerijsko oruđe 2S1 ‘Gvozdika’ i dva teretna vozila“, navodi se u saopštenju.

Narodna milicija dodaje da je osam vojnika 54. mehanizovane brigade i 10 vojnika 25. vazdušno-desantne brigade dobrovoljno položilo oružje i prešlo na stranu DNR.