Rusi otkrili svoj cilj: Nije to naša specijalnost, već američka …

Ruska strana ne zahteva predaju Vladimira Zelenskog, već da izda naređenje za oslobađanje svih civila i zaustavljanje otpora, izjavio je Sergej Lavrov.

„Naš cilj ne uključuje promenu režima u Ukrajini. To je američka specijalnost. Oni se time bave po celom svetu“, dodao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Moskva želi da osigura bezbednost ljudi na istoku Ukrajine, „da im ne preti ni militarizacija ni nacifikacija ove zemlje i da nema pretnji po bezbednost Ruske Federacije sa teritorije Ukrajine“.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

On je dodao da bi Zelenski mogao da donese mir u zemlji ako primora „neonacističke bataljone“ da prestanu sa otporom.

Kako je naveo, sve probleme mogao je da reši bivši predsednik Petro Porošenko, koji je izabran 2014. godine pod sloganom „Mir u Donbasu“, ali je zatim započeo rat.

Mogao je, kaže, da reši i Zelenski, koji je takođe predstavljao sebe kao „predsednika mira“.

„Imao je sve šanse. Sve karte i aduti su bili u njegovim rukama“, rekao je Lavrov i dodao da je Zelenski ipak odlučio da javno izjavi da nikada neće poštovati Minske sporazume.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(tanjug)