Naslovnica U FOKUSU Rusi najavili istragu: SAD umešane u eksperimente na Ukrajincima u psihijatrijskoj bolnici?

Rusi najavili istragu: SAD umešane u eksperimente na Ukrajincima u psihijatrijskoj bolnici?

Istražni komitet Rusije proučavaće informacije o nehumanim eksperimentima predstavnika SAD nad pacijentima u psihijatrijskoj bolnici u Harkovskoj oblasti.

„Istražni komitet će od Ministarstva odbrane Ruske Federacije zatražiti informacije o nehumanim eksperimentima sprovedenim u biološkim laboratorijama na teritoriji Ukrajine“, navodi se na Telegramu.

Prema novim podacima, predstavnici SAD su u Ukrajinu stigli preko trećih zemalja i sproveli eksperimente na pacijentima u psihijatrijskoj bolnici u blizini Harkova.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Istražitelji će dati krivično-pravnu ocenu radnji svih umešanih lica.

Ranije je Igor Kirilov, načelnik radijacione, hemijske i biološke odbrambene jedinice Oružanih snaga Rusije, saopštio da je rusko Ministarstvo odbrane dobilo nove informacije o nehumanim eksperimentima Ministarstva odbrane SAD nad građanima Ukrajine u mentalnoj bolnici u selo Strelečije, oblast Harkov.

Poljska učestvovala u radu biolaboratorija u Ukrajini

Načelnik Oružanih snaga Rusije za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov rekao je da je poljski Institut za veterinarsku medicinu učestvovao u istraživanju virusa besnila u Ukrajini zajedno sa američkim institutom Batel, jednim od izvođača radova Pentagona.

„Pristigla dokumenta ukazuju i na umešanost Poljske u aktivnosti ukrajinskih bioloških laboratorija. Potvrđeno je učešće poljskog Instituta za veterinarsku medicinu u studijama koje imaju za cilj procenu epidemioloških pretnji i širenja virusa besnila u Ukrajini. Karakteristično je da su ove studije sprovedene zajedno sa američkim institutom Batel, jednim od ključnih izvođača Pentagona”, rekao je on, prenela je novinska agencija RIA.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

On je dodao da je Rusija došla do dokaza o tome da je, kako je rekao, Poljska finansirala Medicinski univerzitet u Lavovu, u okviru američko vojno-bioloških projekata, prenosi Tanjug.

RIA navodi da je na teritoriji Ukrajine formirana mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje rade u interesu Pentagona, podsećajući na ranije izjave Kirilova.

Vojno-biološki program SAD uklonjen je iz Ukrajine nakon početka ruske specijalne vojne operacije, dodao je Kirilov.

(b92,tanjug)