Naslovnica U FOKUSU UDARNO: Zašto svi o ovome ćute? – Kongres SAD odobrio rekordan paket...

UDARNO: Zašto svi o ovome ćute? – Kongres SAD odobrio rekordan paket pomoći Ukrajini od čak 40 milijardi dolara – VELIKA NEVOLJA ZA RUSIJU

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je dodatni paket pomoći Ukrajini u vrednosti od skoro 40 milijardi dolara, prema rezultatima glasanja.

Prošle nedelje je američki predsednik Džo Bajden najavio davanje dodatnog novca Kijevu.

Istovremeno, šef države je podsetio da su sredstva koja je Kongres izdvojio za takvu pomoć praktično iscrpljena i pozvao zakonodavce da „odmah“ odobre zahtev koji je ranije uputila njegova administracija da se Ukrajini obezbedi novih 33 milijarde dolara.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Istovremeno, kako su ranije pisali glavni američki mediji, nakon internih diskusija, čelnici Kongresa postigli su dogovor o dodeli 39,8 milijardi dolara pomoći Ukrajini , što je skoro sedam milijardi više od iznosa koji je tražio predsednik SAD.

Prema raznim publikacijama, prošireni paket uključuje dodatnih 3,4 milijarde za vojnu pomoć i isto toliko za humanitarnu pomoć.

Uz to, kako se navodi, sada će se posebno razmatrati predlog za finansiranje borbe protiv korona virusa, koji su demokrate htele da uvrste u ukupni paket.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine . Kako je naglasio Vladimir Putin , njen cilj je da „zaštiti ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Glavni cilj operacije u odeljenju nazvan je oslobađanje Donbasa.

Webtribune.rs