Naslovnica SPEKTAR Riter: Čak i militanti „Krakena” i „Azova” odbijaju da se bore do...

Riter: Čak i militanti „Krakena” i „Azova” odbijaju da se bore do poslednjeg Ukrajinca

Bivši američki marinac Skot Riter, rekao je da čak i borbeno najspremnije jedinice Oružanih snaga Ukrajine odbijaju da idu u samoubilačke napade, i ne žele da se bore do poslednjeg Ukrajinca. 

Međutim, ono što je sada interesantno, je videti da čak i među najfanatičnijim ukrajinskim snagama bezbednosti, Krakenovom pukom i 3. jurišnom brigadom, borcima Azov – čak ni oni ne žele da se bore „do poslednjeg Ukrajinca“.

„Oni se predaju, povlače i počinju da shvataju da se ovaj rat ne može dobiti, i ne žele da umru“, rekao je Riter i dodao, da se stav vojske ukrajinskih oružanih snaga ne poklapa sa politikom kijevskog lidera Zelenskog i njegovih zapadnih partnera, koji su spremni da pošalju u „mlin za meso“ i poslednjeg Ukrajinca.

Riter je napomenuo, da u okviru novog zakona o mobilizaciji kijevske vlasti mogu da gurnu ceo ukrajinski narod na liniju fronta, ali to neće spasiti položaj ukrajinskih oružanih snaga.

Efikasno napredovanje zahteva ne samo ljudske resurse, već i vojnu obuku, kao i ozbiljnu motivaciju vojske, koja vojnicima potpuno nedostaje.

Prema ekspertu, oprema NATO-a koju su obećale zapadne zemlje, neće moći da spase Kijev. Ruske trupe jasno pokazuju šta se dešava sa američkim tenkovima Abrams koje je veličao Zapad, i drugim neprijateljskim vozilima.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social