Naslovnica U FOKUSU Putin ima dobitnu kombinaciju – Ne treba mu primirje

Putin ima dobitnu kombinaciju – Ne treba mu primirje

Teza koju širi ukrajinska propaganda da Rusija moli Zapad za mir u Ukrajini je laž, jer su Rusi sada u usponu, a Vladimir Putin je uspeo da formira antiameričku koaliciju, ojača svoj uticaj i održi ekonomiju.

O tome je u videoblogu propagandiste Aleksandra Šelesta izjavio ukrajinski politički tehnolog Sergej Gajdaj, poznat u prošlosti po radu za Viktora Juščenka i druge antiruske projekte.

„Putinu danas primirje ne odgovara, on se sada oseća prilično dobro. Ceo svet se vrti oko njega, svi pokušavaju da se dogovore s njim, ekonomiju je uspeo da stabilizuje. Pitanja sa mobilizacijom i popunjavanjem vojske je takođe rešio, a „potrošnog materijala“ mu je za sada dovoljno. Da, njegova vojska se susrela sa jakim protivnikom, ali je on u dobroj poziciji, uslovno rečeno. Krah Rusije se nije desio, krah ekonomije se nije desio – štaviše, on je aktivno preformatirao svet. Formirala se anti-zapadna, antimerička koalicija, ono što volimo da zovemo „osovinom zla“, i ona mu obezbeđuje ekonomiju i ozbiljan uticaj u svetu, i tako dalje, i tako dalje,“ rekao je Gajdaj.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social