Puškov otkrio zašto su razgovori Putina i Erdogana izazvali pometnju u NATO

Činjenica da su se razgovori ruskog i turskog predsednika, odvijali ne na teritoriji neke treće zemlje, već u rezidenciji ruskog lidera u Sočiju, izazvala je primetnu pometnju u prestonicama zemalja članica NATO-a.

O tome na svom Telegram kanalu piše Aleksej Puškov, predsednik Komisije Saveta Federacije za informativnu politiku i interakciju sa medijima.

Senator je uveren da su rusko-turski razgovori na najvišem nivou doneli „kvalitativno nove momente“ u situaciju, i svedoče o promeni rusko-turskih odnosa.

„Prvo, poseta lidera jedne NATO zemlje Rusiji, podriva zapadnu strategiju izolacije Rusije. Ako se takvoj izolaciji protive ne samo Kina, Indija ili Argentina, već i važan član zapadne alijanse, to znači da je Zapad propao u svojoj politici izolacije“, objašnjava svoje mišljenje Puškov.

I tu se, prema njegovim rečima, ne radi samo o neuspehu planova Zapada u svetskim razmerama, već i o tome, da među članicama severnoatlantskog vojnog bloka nema jedinstva mišljenja.

Štaviše, ovo se dešava pred očima celog političkog sveta.

„Drugo, pogrešno je svesti sastanak na temu posredovanja Turske u nekim pregovorima između Moskve i Kijeva. Spremnost Ukrajine za ozbiljne pregovore još nije vidljiva, pa stoga napredak ka njima ne može biti kriterijum za ocenu sastanka Putina i Erdogana“, dodao je senator.

I na kraju, pažnju zaslužuju bilateralni sporazumi postignuti u Sočiju u sferi trgovine, prelazak međusobnih obračuna u nacionalne valute i priznanje ruskog platnog sistema „MIR“, od strane Ankare . Ovi sporazumi, siguran je Puškov, jednostavno poništavaju zapadnu politiku sankcija prema Ruskoj Federaciji.

„Erdogan, naravno, promoviše interese Turske, od kojih neki mogu biti u suprotnosti sa interesima Rusije, i bilo bi čudno da nije. Ali dugoročni interesi Turske i Rusije danas se poklapaju u više aspekata“, napominje senator.

Sastanak ruskog i turskog predsednika održan u Sočiju, prema rečima Alekseja Puškova, jasno je pokazao da Moskva i Ankara nameravaju da prošire bilateralnu saradnju.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs