Naslovnica IZA OGLEDALA Pukovnik Matvijčuk: SAD smatraju NLO tajnim oružjem Rusije

Pukovnik Matvijčuk: SAD smatraju NLO tajnim oružjem Rusije

Sjedinjene Države veruju da su NLO tajno oružje Rusije i Kine. Ovo je rekao bivši oficir specijalnih snaga, bivši obaveštajac, učesnik sukoba u Avganistanu, pukovnik u penziji Anatolij Matvijčuk.

„Amerikanci su jurili NLO sve vreme poslednjih 50 godina. Za to su krivili ili Sovjetski Savez ili Rusku Federaciju. Mislim da to pokušavaju da pripišu i Kini, a Rusija im je pogodna za propagandnu pompu, „evo ruske opasnosti, hajde da se borimo protiv nje“, objasnio je Anatolij Matvijčuk.

Penzionisani pukovnik je naglasio da se SAD već dugo bave proučavanjem NLO-a, ali do sada nisu obelodanili nijedan neidentifikovan leteći objekt.

„Činjenica je da oni imaju eksperimentalne poligone, gde se povremeno nešto pojavljuje. Ali, kako se pokazalo, to su ipak atmosferske pojave koje se mogu objasniti. Još nisu pokazali nijedan NLO“, dodao je Matvijčuk.

Ranije je Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe Sjedinjenih Država objavila izveštaj o više od 500 slučajeva viđenja NLO zabeleženih u zemlji.

Obaveštajci su primetili da broj čudnih i nerazjašnjenih slučajeva raste zbog pojave mogućih pretnji koje mogu predstavljati anomalije za bezbednost letenja ili u smislu neprijateljskih akcija.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs