Prognoze iz Rusije: Glad počinje već na jesen

Pomoćnik predsednika Rusije Maksim Oreškin predviđa početak globalne gladi krajem 2022. godine.

„Važno je da u uslovima, na primer globalne gladi koja će se desiti na jesen – do kraja ove godine u svetu, Rusija ne nastrada, da u potpunosti bude obezbeđena hranom“, rekao je pomoćnik predsednika Rusije.

Glavni razlog globalne gladi, po mišljenju Oreškina, biće rast cena pšenice na svetskom tržištu, kao posledica neodgovorne monetarne politike SAD.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

„U stvari, to što sada SAD pokušavaju da naprave sa Ukrajinom – da izvezu zalihe pšenice koje postoje u Ukrajini u svoju korist – još jedan je korak koji osuđuje Ukrajinu na ozbiljne humanitarne probleme, a svet na velike probleme sa glađu“, smatra on.

Oko 60 odsto rasta cena pšenice, po ocenama pomoćnika ruskog predsednika, posledica je štampanja dolara tokom pandemije.

„Putin razume da ti problemi mogu dotaći Rusiju. Rusija se još od kraja prošle godine aktivno sprema za globalni glad“, rekao je Oreškin.
Rusija proizvodi dovoljno pšenice za svoje potrebe i većinu prehrambenih proizvoda.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE