Prodavcu sladoleda uplaćeni milioni na račun a onda su nastali problemi …

hnfghdfdc

Jedan prodavac sladoleda iz Pakistana, ili je najsrećniji čovek na svetu, ili najveći baksuz.

Muhamed Abdul Kadir, koji inače živi u siromašnim uslovima, saznao je da ima na svom računu u banci čak 2, 3 milijarde rupija, odnosno oko 14 miliona funi.

Da je milioner, možda nikada ne bi ni saznao da nije na njegova vrata pokucala Federalna agencija za istrage, koja ga je – privela.

Naime, inspektori FIA su istraživali međunarodnu prevaru oko pranja novca, koja je uključivala desetine lažnih bankarskih računa, pa su tako došli i do Kadira.

“Ja sam čovek koji ima najmanje sreće na svetu”, rekao je on za Gardijan. „Samo što sam saznao za ogroman novac, više ga nije bilo”, dodao je.

Kadir je priznao da je to što je postao nesuđeni milijarder, okrenulo njegov život naopačke. On priča da mu se sada komšije podsmevaju i da se ne oseća bezbedno jer se plaši da bi glasine o neobičnom bogatstvu mogle da ga dovedu u probleme.

Pre dve godine Državna banka Pakistana obavestila je FIA o sumnjivoj transakciji u navodnom računu Kadira, koji je bio otvoren između 2014. i 2015. godine, kada su netaknuti milioni povučeni.

FIA je ocenila da Kadir nije bio umešan u to, iako je račun bio uspostavljen korišćenjem validne kopije njegove lične karte, iz prostog razloga – Kadir ne ume ni da piše.

(B92)