Naslovnica U FOKUSU Poslanik Alternative za Nemačku: Čeznemo za pomirenjem sa Srbijom i Rusijom

Poslanik Alternative za Nemačku: Čeznemo za pomirenjem sa Srbijom i Rusijom

Rotfus je nedavno boravio u Srbiji, predvodeći grupu od 30 sunarodnika koji su došli kod nas da izraze, kako kaže, „najdublju tugu zbog ilegalnog NATO bombardovanja SRJ 1999.

Namera Nemačke i Ruande da se u Ujedinjenim nacijama opet razmatra predlog rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici samo je jedan u nizu pokazatelja politike dvojakih standarda koju zastupa aktuelna nemačka vlada, kaže poslanik Alternative za Nemačku (AfD) Rajner Rotfus.

U intervjuu za „Politiku“ kaže da će njegov AfD u Bundestagu nastaviti da se bori za priznavanje naučnih činjenica.

Rotfus je nedavno boravio u Srbiji, predvodeći grupu od 30 sunarodnika koji su došli kod nas da izraze, kako kaže, „najdublju tugu zbog ilegalnog NATO bombardovanja SRJ 1999.“

„Ono u šta verujemo jeste pravda, istina i prijateljstvo među narodima. To je simbolizovano na dukserici koju sam poklonio Vučiću. Na levoj strani simbola srca nalaze se boje Nemačke, a na desnoj je srpska zastava. Ispred srca je beli golub kao simbol mira. Mi čeznemo za pomirenjem sa Srbijom, za postizanjem mira u Evropi, uključujući i Rusiju“, kaže Rotfus.

Dodaje da je Vučiću kazao da će Srbija ostati neprohodan most mira između Istoka i Zapada, uprkos svim agresivnim pritiscima iz Brisela i Vašingtona koji pozivaju Srbiju da se povinuje njihovim geopolitičkim interesima.

„Te 1999. naši političari i mediji prevarili su čitavo stanovništvo. Ali ono što sam rekao predsedniku Vučiću jeste to da u Nemačkoj sad da narod bolje razume opasne geopolitičke igre NATO-a“, kaže sagovornik „Politike“.

Podsetio je da je još 2019. godine bio na događaju na kojem su iznete činjenice o sramoti bombardovanja, kao i o upotrebi oružja sa osiromašenim uranijumom koje je besmisleno ubilo hiljade nevinih ljudi.

„kada je vaš bivši ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović govorio o civilnim žrtvama, shvatio sam koliko je rat bio užasan za običan narod. Kako je NATO mogao da pogodi 60 odsto civilnih ciljeva a da ljudi u njegovim državama članicama i dalje veruju da je to bila ‘humanitarna akcija'“, kaže Rotfus.

O svojoj stranci govori da se konstantno demonizuje, kao Jugoslavija 1999, a Srbija i Rusija danas.

„Među nemačkim stanovništvom stepen dezinformisanja je alarmantan. AfD je pod ogromnim pritiskom i oduzimaju nam pravo na jednak tretman u masovnim medijima, samo d abi se osiguralo da šira javnost ne razume grehe i neuspehe prošle, ali i sadašnje nemačke spoljne politike. Ipak, sve više Nemaca se budi i emancipuje od političkog paternalizma SAD i EU“, pojašnjava Rotfus.

Govoreći o odluci u Savetu Evrope da tzv. Kosovo bude nova članica, Rotfus kaže da je to glupa agenda „zavadi pa vladaj“, jer ne žele jaku Srbiju.

„Vaša zemlja je, s pravom, izabrala da se ne prikloni politici NATO-a, već da ostane most između Zapada s jedne strane i Rusije i Kine sa druge strane. Pošto to nije u njihovim geopolitičkim interesima, zapadne zemlje će nastaviti da govore o secesiji Kosova kao o ‘pravu naroda na samoopredeljenje'“, kaže sagovornik „Politike“.

Dodaje da najvažniji deo posla u kampanji AfD-a obavlja nesposobna nemačka vlast i štetna EU birokratija.

„Ako stranke u EU, koje se zalažu za pravo na nacionalno samoopredeljenje uspeju da udvostruče svoja mesta, to će staviti tačku na imerijalistički odnos Brisela prema Mađarskoj, Srbiji i drugim nacijama koje se bude“, zaključuje Rotfus.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social