Poljski vojni analitičar: „Spremamo se za rat sa Rusijom i povratak naših teritorija“

Poljsko Ministarstvo odbrane objavilo je potrebu da reformiše svoje oružane snage, u pripremi za predviđeni sukob sa Rusijom.

Ekspert Biroa za vojno-političke analize, kapetan prvog reda rezervnog sastava, vojni analitičar Vladimir Jeranosjan, osvrnuo se na to na šta Varšava računa, ko je podržava, zašto i kakve rizike predstavlja Ukrajina.

Zamenik ministra odbrane Marčin Očepa, najavio je predstojeće reforme u vojsci zemlje. Jeranosjan je u ovim izjavama video jasan signal poljskoj javnosti, da je izgradnja četvrtog Komonvelta već veoma blizu.

Ekspert je naglasio da je poljski plan o podeli Ukrajine sve jasniji. Glavni zadatak, prema Jeranosjanu, jeste da se otcepi pet novih vojvodstava od Ukrajine, tačnije, od Lavovske, Ternopoljske, Ivano-Frankovske, Volinske i Rivnenske oblasti, teritorije koje Poljaci smatraju svojim.

„Zato su većina dobrovoljaca u Oružanim snagama Ukrajine Poljaci, koji sa oružjem u rukama brane svoje iskonsko pravo na ove zemlje“, precizirao je analitičar

***

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs