Naslovnica ŽIVOT Pogledajte prste: Dužina prstiju određuje vašu seksualnu obdarenost, intelekt, izgled …

Pogledajte prste: Dužina prstiju određuje vašu seksualnu obdarenost, intelekt, izgled …

nfjdh49hde

[adsenseyu2]

Muškarci, pogledajte desnu šaku. Da li je vaš kažiprst kraći od domalog prsta?

Brojne studije pokazuju da odnos dužine ta dva prsta nagoveštavaju ličnosti intelekta. Ovo su neke od stvari koje dužina prstiju može reći o vašem partneru.

Prijatniji prema ženama?

Muškarci sa kraćim kažiprstom i dužim domalim prstom prema novoj studiji, imaju tendenciju da budu prijatniji prema ženama, koja će biti objavljena u martovskom izdanju časopisa ličnosti i individualne razlike.

U studiji je učestvovalo više od 155 osoba (78 muškaraca i 77 žena) koji su popunili formulare za svaku socijalnu interakciju sa pripadnikom suprotnog pola u trajanju od pet minuta ili u dužem periodu od tri nedelje, koristeći kontrolnu listu „prihvatljivo“ ili “ svadljivo “ ponašanje.

[adsenseyu4]

Muškarci sa kraćim kažiprstom u odnosu na domali prst prijatnijeg su ponašanja prema ženama. Prethodna istraživanja su utvrdila da dužina kažiprsta i domalog prsta otkriva količinu muških hormona, uglavnom testosterona. Što je više testosterona to je duži domali prst.

Veličina penisa

Studija je obuhvatila 144 volontera u uzrastu od 20 i više godina. Muškarci koji imaju kraći kažiprst u odnosu na domali prst, imaju veći penis, verovatno kao posledica izloženosti testosterona u materici majke.

Atraktivnost lica

Muškarci koji imaju kraći kažiprst od domalog mogu takođe imati lepše lice. Bebe izložene testosteronu u materici pre rođenja, mogu uticati na razvoj pojedinca prema rečima istraživača.

Tradicionalno žene više privlače muškarci koji imaju relativno kratke gornje crte lica, kao što je u Vil Smita ili Bred Pita.

Studija je otkrila da kod dečaka i devojčica čiji je indeks kažiprsta bio kraći od domalog je postizao veći prosek iz matematike nego iz govora, dok su devojčice dužeg domalog prsta od kažiprsta bolje postizale rezultate na testu iz govora nego iz matematike.

[adsenseyu4]

Rizik raka prostate

Ali dok oni koji imaju kraći kažiprst u odnosu na domali imaju svoje prednosti, sa druge strane imaju veći rizik od raka prostate, navodi se u studiji objavljenoj 2010. u British Journal of Cancer.

Istraživači su pregledali dužinu prstiju u 1.500 pacijenata obolelih od raka prostate i 3.000 zdravih muškaraca u periodu od 15 godina.

Muškarci čiji je indeks prstiju bio iste dužine ili duži od svog domalog prsta su imali 33 odsto manje šanse za rak prostate tokom studije od muškaraca, čiji je indeks prstiju bio kraći.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]