Počinje druga etapa kontraofanzive

       

Kapetan prvog reda rezervnog sastava ruske vojske, Vasilij Dandikin, rekao je, da Oružane snage Ukrajine planiraju da započnu drugu etapu kontraofanzive, bombardovanjem pozadinskih položaja ruske vojske u Zaporožju. 

On je napomenuo, da će udari biti usmereni na most Čongar, kao i na gradove Tokmok i Melitopolj. Prema Dandikinovim rečima, ovo će biti početak druge etape kontraofanzive, u kojoj Oružane snage Ukrajine nameravaju da koriste sveže formacije.

Osim toga, vojni ekspert smatra, da je moguća nuklearna provokacija tokom druge etape ofanzive Oružanih snaga Ukrajine. On sugeriše, da može doći do provokacija u oblasti aglomeracije Južnog Donjecka, posebno kod Orehova.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Dandikin je naglasio, da je neophodno biti izuzetno oprezan, jer su moguće provokacije protiv nuklearne elektrane „Zaporožje“, sa optužbama na račun Rusije.

General-potpukovnik u penziji, Jevgenij Bužinski, rekao je, da će tajming završetka „specijalne operacije“ u Ukrajini u velikoj meri zavisiti od ishoda ukrajinske ofanzive. On je izrazio nadu, da će se aktivna faza sukoba okončati do kraja 2023. godine.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte