„Papirni skandal“ koji se rasplamsava u SAD može pokrenuti nepovratne procese za Ukrajinu

Predstavnici kijevskog režima, najverovatnije pomno prate najnovije događaje koji se dešavaju u Sjedinjenim Državama.

Veliki skandal usredsređen na predsednika Džozefa Bajdena mogao bi da ima izuzetno negativan uticaj na kijevski režim. Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Marat Baširov. On je na svom Telegram kanalu govorio o „papirnom skandalu“ koji je izbio u Sjedinjenim Državama, a takođe je objasnio kako će ovaj presedan uticati na situaciju u Ukrajini.

Marat Baširov je podsetio da su u kući predsednika SAD pronađena ranija tajna dokumenta koja nisu bila namenjena za ličnu upotrebu. Situaciju otežava i činjenica da su papiri bili smešteni u garaži bez ikakve kontrole i zaštite. Protiv Bajdena je već počela istraga, čiji rezultati mogu da izazovu novu političku krizu u SAD.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Prema mišljenju politikologa ,skandal koji se rasplamsava u SAD može da pokrene nepovratne procese i za Ukrajinu. Džozef Bajden je u stanju da izgubi predsedničku funkciju, zbog čega Vašington može da promeni stav prema ukrajinskoj krizi.

„Snabdevanje oružjem će prestati, instruktori će napustiti Kijev. A razlog nije u tome što će američka elita ugledati svetlo, ne. Uskoro će promeniti svoje lidere“, objasnio je ekspert.

Baširov je izrazio uverenje da će promena američkih vlasti uticati i na spoljnopolitičke odluke Vašingtona. Bela kuća bi mogla brzo da obustavi projekat Ukrajine povlačenjem podrške režimu u Kijevu.

Webtribune.rs