Naslovnica ŽIVOT Ove namirnice ne smete zamrzavati jer možete ugroziti zdravlje

Ove namirnice ne smete zamrzavati jer možete ugroziti zdravlje

povrce3

Neke se namirnice ne smeju zaleđivati jer takve mogu izazvati probleme sa varenjem, ali i druge bolesti zbog naglog povećanja broja bakterija.

Svi znamo da će se, ako zaledimo neke namirnice, njihov ukus znatno promeniti, štaviše, postaće užasan. Osim toga, neke se namirnice ne smeju zaleđivati jer takve mogu izazvati probleme sa varenjem, ali i druge bolesti zbog naglog povećanja broja bakterija.

Jaja

Ne zamrzavajte jaja jer mogu pući i raširiti štetne bakterije. Ako i puknu u ledu, njihov vam se ukus nakon odleđivanja sigurno neće svideti. Ovo važi i za sirova i termički obrađena jaja, kao i za sosove na bazi jaja.

[adsenseyu1]

Namirnice s velikim procentom vode

To su namirnice poput lubenice, jabuke, krastavca, celera i breskve. Kada ih jednom odmrznete, videćete da se promenio i oblik, ali i značajno ukus.

Mlečni proizvodi

Mleko, sirevi i jogurt će se zamrzavanjem sasvim zgrudvati. Mast će se odvojiti od vode, a ukus i tekstura postaće neprepoznatljivi.

Odmrznuto meso i morski plodovi

Odleđivanje pa ponovno zaleđivanje mesa nešto je sasvim pogrešno. Naime, jednom odleđeno meso pokupiće mnoštvo bakterija, a ponovnim zaleđivanjem dajete im priliku da se dodatno razmnože. Na kraju, te bakterije biće deo vašeg sledećeg obroka.

(Dnevno)

[adsenseyu6][adsenseyu5]