ODMAZDA SAD ZAGARANTOVANA: Bizaran RT intervju kao autogol Moskve! Da li Rusija zapravo želi više sankcija? – VIDEO

skripal

Sa ozbiljnije strane, ovo je PR katastrofa. Čak i sama Margarita Simonjan vrlo jasno shvata to kako se intervju nastavlja. Njihova turistička priča dostiže nivoe neuverljivosti koji čak i ne bi mogli biti mogući: Mi smo samo heteroseksualni poslovni partneri – ali ne, ne želimo da zalazimo ni u kakve detalje; naša prva tura obilaska je bila skraćena zbog smoga, živimo u tropskom delu Rusije tako da nismo navikli na to; posetili smo Solsberi dva puta samo da bi potvrdili da on ima najviši vrh bilo koje engleske katedrale – nema potrebe za ispravkom na sajtu Wikipedia!

U svakom slučaju, neću vređati inteligenciju mojih čitalaca pokušavajući da uklopim njihovu priču u nešto ločično piše Anatoli Karlin za unz.com.

Jedino preostalo pitanje je:

  • Odugovlačenje  o tome da li je ovaj GRU udarac bio “privatni“ kriminal, ili ga je naredio Putin. (U svoj pravičnosti, ovo je sada u velikoj meri akademski interes. Kremlj je samo nacrtao metu na sebe).
  • Da li je ova PR parodija bila rezultat nesposobnosti, sabotaže ili razrađen FU prema Britancima. (Takođe, u velikoj meri irelevantno osim ukoliko se otkrije nešto o održivosti Putinističke države; ako je prva opcija tačna, onda joj sa takvim kadrovima ne treba ni jedan neprijatelj).

U međuvremenu, očekujem da ovo dovede do posledica u stvarnom svetu:

  • Od sada, Britanija nema načina da tiho sahrani ovu aferu, čak i ako je to želela. Dalje sankcije od strane Britanaca su zagarantovne.
  • Takođe se pitam da li je ovo ono što konačno RT skida sa britanskih vazdušnih puteva. Ako je tako – loše brdo za umiranje na njemu.
  • To stavlja Nemačku, koja je do sada bila ljubazno skeptična prema Britancima, u nemoguću poziciju. Da su taj nesretni duo držali van propagandnih talasa, ovako bi to opstalo. Ali više ne.
  • Shodno tome, pretpostavljam da su dalje ozbiljne sankcije od strane EU sada verovatnije.
  • U međuvremenu, zvaničnik Stejt departmenta je objavio da je to nametanje “veoma ozbiljnih“ sankcija zbog Skripalja. Ovo je verovatno usledilo prebrzo nakon intervjua da bi se na to odgovorilo. Ovo ukazuje na to da su SAD ozbiljne u vezi sa uvođenjem oštrijih opcija u okviru Zakona o kontroli hemijskog i biološkoh oružja iz 1991. godine.

U međuvremenu, stvari se polako nagomilavaju u Siriji. Rusija je trenutno usred “Vostoka-2018,“ i još uvek ima masivnu armadu parkiranu van Sirije.

Turska je istuplila protiv planirane ofanzive u Idlibu (toliko o pohvalnom govoru o novom savezu Rusije, Turske i Irana), i ojačava svoje vojno prisustvo tamo.

Šef DNR-a, Zaharčenko, nedavno je ubijen u DNR; njen novi lider na predstojećim izborima, Denis Pušilin, je osoba sa mračnom prošlošću koja je direktno povezana sa Moskvom.

SAD su premestile pomorska sredstva sa ukupno 200 Tomahavk raketa na istočni Mediteran.

RT nastavlja da izveštava o neposrednim pripremama pobunjenika i Belih šlemova za izvođenje gasnog napada pod lažnom zastavom, čak i ako je Skripalj afera upravo ugrozila kredibilitet Rusije u vezi sa gasnim napadima i teorijama zavere o operacijama pod lažnom zastavom.

Webtribune.rs