Naslovnica ŽIVOT Objavila knjigu o tuzi nakon što joj je muž umro – Sada...

Objavila knjigu o tuzi nakon što joj je muž umro – Sada je optužena za njegovo ubistvo

Kouri Ričins je napisala knjigu za decu kako bi pomogla svojim sinovima da prebole iznenadnu očevu smrt. Tužioci su ove nedelje rekli da ga je otrovala smrtonosnom dozom fentanila.

Nakon što je suprug Kouri Ričins, Erik, iznenada preminuo prošle godine, napisala je knjigu za decu za koju je rekla da se nada da će pomoći da njena tri dečaka prebrode gubitak, utešena saznanjem da će njihov otac uvek biti sa njima.

U ponedeljak, nešto više od dva meseca od knjige — „Jesi li sa mnom?“ — objavljeno je, gospođa Ričins (33), optužena je za ubistvo svog muža trovanjem smrtonosnom dozom fentanila u njihovoj kući u blizini Park Sitija, Juta.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Obdukcijski i toksikološki izveštaj je utvrdio da je Ričins (39), imao pet puta veću smrtonosnu dozu fentanila u svom organizmu, i da je lek bio nedozvoljen i nije medicinskog kvaliteta. Medicinski islednik je takođe zaključio da je fentanil unet oralno, prema sudskim dokumentima.

Gospođa Ričins je objavila knjigu „Jesi li sa mnom?“ 7. marta, nešto više od godinu dana nakon smrti njenog muža. Nekoliko nedelja kasnije, pojavila se na KTVX-TV u Solt Lejk Sitiju kako bi promovisala knjigu, koja prati priču o dečaku koji je izgubio oca, ali se podseća na njegovo prisustvo.

[adsenseyu1]

„Moja deca i ja smo napisali ovu knjigu o različitim emocijama i procesu tugovanja koje smo iskusili u poslednjih godinu dana, nadajući se da bi to moglo pomoći drugoj deci da se nose sa ovim i nekako pronađu sreću na ovaj ili onaj način“, rekla je gospođa Ričins za KTVX. „Njima je utešno što ne žive sami ovim životom. Tata je još uvek ovde, ali na drugačiji način.

Pritvorsko ročište zakazano je za 19. maj. Advokat gospođe Ričins nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

 

Prema sudskim dokumentima, uveče 3. marta 2022. godine, gospođa Ričins i gospodin Ričins su slavili zatvaranje prodaje kuće koju je prodala gospođa Ričins, agent za nekretnine. Ona je svom mužu napravila moskovsku mazgu, koktel, u kuhinji oko 21 sat i donela u njihovu spavaću sobu, gde ga je Ričins pio u krevetu.

Gospođa Ričins je kasnije ispričala istražiteljima da je otišla u krevet i probudila se oko 3 sata ujutro, jer je jedan od dečaka imao noćnu moru. Kada se vratila u spavaću sobu, rekla je gospođa Ričins istražiteljima, „dodirnula je Erika i bio je hladan na dodir“. Pozvala je hitnu pomoć, prema sudskim dokumentima.

[adsenseyu4]

Kada su zamenici šerifa okruga Samit i radnici hitne medicinske pomoći stigli, zatekli su gospodina Ričinsa na podu u podnožju kreveta, navodi se u sudskim dokumentima. Pokušali su mu spasiti život, ali nisu mogli da ga ožive, pa je proglašen mrtvim.

Gospođa Ričins je rekla istražiteljima da je ostavila telefon uključen pored svog kreveta kada je otišla da proveri sina. Ali istražitelji su kasnije otkrili da je telefon bio zaključan i otključan više puta između vremena kada je rekla da je otišla u spavaću sobu svog sina i poziva hitne pomoći, prema sudskim dokumentima, i da je slala i primala poruke za to vreme. Poruke su kasnije obrisane, navodi se u sudskim dokumentima.

Pored ubistva, gospođa Ričins je takođe optužena po tri tačke za posedovanje kontrolisane supstance, gama-hidroksibutirne kiseline, sa namerom da je distribuira. Takođe poznat kao GHB, to je lek za narkolepsiju koji se takođe rekreativno koristi u plesnim klubovima, a naziva se i „drogom za silovanje“.

Pretresom telefona gospođe Ričins pronađeno je „nekoliko komunikacija“ sa „poznanikom“ koji je u sudskim dokumentima identifikovan samo kao CL. decembra 2021. i februara 2022., tražeći pomoć za dobijanje lekova protiv bolova na recept za „investitora koji je imao povredu leđa“.

Dve nedelje nakon što su tablete protiv bolova isporučene, gospođa Ričins je ponovo kontaktirala CL i rekla da traži „nešto jače“, prema sudskim dokumentima. Tražila je „neke od stvari Majkla Džeksona“, navodeći da traži fentanil. Preko CL je prodala svojih 15 do 30 tableta fentanila za 900 dolara, kaže se u sudskim dokumentima.

Dana 14. februara 2022, tri dana nakon što je gospođa Ričins kupila pilule, gospodinu Ričinsu je pozlilo posle večere za Dan zaljubljenih u njihovoj kući u Kamasu, Juta. Gospodin Ričins je kasnije rekao prijateljima da je mislio da njegova žena pokušava da ga otruje, prema sudskim dokumentima.

Dve nedelje kasnije, gospođa Ričins je ponovo kontaktirala CL, tražeći još 900 dolara vredne tablete fentanila. CL je nabavio pilule od dilera, kaže se u sudskim dokumentima, i ostavio ih gospođi Ričins ispred kuće koju je prodavala u Midveju, Juta, južno od Park Sitija.

„Šest dana kasnije“, navodi se u sudskim dokumentima, „Erik je pronađen mrtav od predoziranja fentanilom“.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte