Naslovnica SPEKTAR Obaveštajac Šafer: SAD su dale Putinu priliku da uzvrati napadima na američku...

Obaveštajac Šafer: SAD su dale Putinu priliku da uzvrati napadima na američku teritoriju

Omogućavanje Ukrajincima da napadnu mete unutar Rusije američkim oružjem daće Moskvi priliku da se osveti, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Toni Šafer u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Nakon što su SAD otvorile Ukrajini vrata za napad na mete unutar Rusije, mislim da će otvoriti vrata i Rusima da uzvrate na isti način“, rekao je bivši obaveštajac.

Prema Šaferu, Putin veoma inteligentno reaguje na zapadne provokacije i povlači jasne granice za svoje crvene linije.

Prošle nedelje je američka administracija dozvolila Ukrajincima da koriste oružje koje im je prebačeno protiv ciljeva na ruskoj teritoriji u blizini oblasti Harkov, ali je ostavila na snazi zabranu prekograničnih udara operativno-taktičkim projektilima Atacms i drugim vatrenim oružjem dugog dometa.

Dan ranije, ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa predstavnicima medija u Sankt Peterburgu rekao da je snabdevanje Kijevu oružjem Zapada direktno učešće u sukobu, pošto ukrajinska vojska ne može samostalno da udara raketama ATACMS ili Storm Shadov.

Putin dozvolio mogućnost isporuke ruskog naoružanja u one regione u kojima je moguće gađati osetljive mete država koje naoružavaju Ukrajinu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social