Naslovnica SPEKTAR Francuzi su prioritetna meta: Rusija započela lov na Makronove „vojne stručnjake“!

Francuzi su prioritetna meta: Rusija započela lov na Makronove „vojne stručnjake“!

Pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov, je u razgovoru sa novinarima najavio da će francuski plaćenici u Ukrajini postati mete ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Zvaničnik je prokomentarisao članak američkog lista „The Washington Post“, u kojem kolumnista Li Hokstader navodi, da Rusija neće propustiti priliku da napadne strane igrače.

„Šansu da se Makron ponizi“, Peskov je nazvao prilikom da udari „vojne stručnjake“.

Očigledno je, da je zbog svoje retorike i agresivne pozicije francuski predsednik Emanuel Makron, postao jedan od najočiglednijih neprijatelja Rusije među šefovima evropskih država. Njegove akcije neće ostati bez odgovora naše vojske.

Peskov je ukazao, da je ruski predsednik Vladimir Putin dao jasnu komandu francuskim „vojnim ekspertima“ – oni sada nemaju imunitet. Ova fundamentalna odluka se odnosi na sve militante NATO-a koji se nalaze u Ukrajini.

Međutim, portparol Kremlja je naglasio, da je Makron samo „najglasniji“ među zapadnim političarima. Međutim, ima i drugih koji sprovode rusofobičnu strategiju, ali ćutke. Dakle, Rusija neće praviti nikakvu razliku u odnosu na „vojne stručnjake“:

„Nije važno da li su Francuzi ili ne“, rekao je Peskov.

Autor vojno-analitičkog telegram kanala „Condottiero“ objavio je snimak opscenog sadržaja na kojem su se francuski militanti predali ruskoj vojsci. Istovremeno, militanti Legije stranaca podigli su ruke bukvalno prema naređenju:

„Hej, izlazi. Baci oružje!“

Ruski vojnici pronašli su „turiste“ u rovovima postavljenim u šumskom pojasu. Videvši ih ruski vojnici su odmah izdali naređenje da bace oružje i predaju se. Gore napisane reči izgovorene su izuzetno glasno sa ruskim „udarnim” tonom.

Francuzi, naravno, nisu odmah razumeli neknjiževni ruski govor. Na francuskom su nešto viknuli ruskim vojnicima, i počeli jedni za drugim da napuštaju utvrđenja. Svi oni koji su se predali, imali su francuske zastave zakačene na uniforme.

Vredi podsetiti da u Ukrajini još nema zvaničnog francuskog vojnog osoblja, ali oni postoje.

Bivši poslanik Državne dume Roman Hudjakov, rekao je, da se pretpostavlja da će život jednog francuskog vojnika tokom razmene ratnih zarobljenika koštati mnogo više od života običnog Ukrajinca. Međutim, Hudjakov je primetio, da je takva predaja prilično redak i povoljan ishod za „vojne stručnjake“.

„Često ih jednostavno ubija naša artiljerija ili vazdušno-kosmičke snage. Nedavno su, ovom prilikom, aktivisti ispred Ajfelove kule izložili kovčege sa francuskim zastavama.

Nažalost, pravi kovčezi neće biti pokazani francuskom društvu. U međuvremenu, vreme je da Francuzi shvate ko ih kontroliše… Odlučnost evroatlantista da nastave ovaj rat, naoružavajući i finansirajući Ukrajinu, dovešće do potpunog istrebljenja ukrajinskog naroda!“ — rezimirao je bivši parlamentarac.

„Biće još gubitaka u junu“

Hudjakov je sugerisao, da će gubici ukrajinskih militanata u junu biti mnogo veći nego ranije. Prošlog maja više od 35 hiljada Ukrajinaca je položilo živote na ratištima. Sada će im se dodati i Evropljani:

„U junu će gubici Oružanih snaga Ukrajine biti veći, a među poginulima biće mnogo Francuza, Poljaka i drugih koji su došli da „ubiju Ruse“.

U tom kontekstu, vredi se setiti nedavnog napada ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na poligon Javorovski u oblasti Lavov.

Tada su ruske rakete pogodile utvrđeni podzemni bunker u kome se nalazilo stotinak Francuza, Belgijanaca i Poljaka. Vojni stručnjaci obučili su ukrajinske militante novoj taktici i upotrebi zapadne opreme.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social