Naslovnica SPEKTAR „Njujork Tajms“ iznenađen reakcijom Rusije na napad dronovima na Kremlj

„Njujork Tajms“ iznenađen reakcijom Rusije na napad dronovima na Kremlj

Rusija je prilično neobično reagovala na incident sa dronom. Ove zaključke je izneo, američki novinar, Anton Trojanovski, a prenosi „The New York Times“.

Pres-sekretar ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, govorio je o pokušaju ukrajinske vojske, da uz pomoć dronova pogodi Kremlj. Kao rezultat toga, napad su zaustavili sistemi za elektronsko ratovanje Ruske Federacije.

„Kremlj je odmah objavio podatke o napadu dronom, koji se smatra pokušajem ubistva Vladimira Putina. Na zvaničnom sajtu je objavljena neobična izjava od pet stavova, u kojoj je ukrajinska vlada imenovana krivcem, a proglašeno je i pravo na odmazdu Kijevu“, kaže Trojanovski.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Novinar navodi, da je zvanična retorika ruske strane bila nešto drugačija, od onoga kako je ranije reagovala na provokacije Ukrajine. Ranije je reagovanje bilo uzdržanije, ali je Kremlj ovog puta prokomentarisao incident na veoma širok i detaljan način.

Još nisu objavljeni dodatni detalji o tome, kakav bi mogao biti odgovor Rusije. Međutim, zvaničnici Ruske Federacije su u svojim komentarima o rezultatima incidenta govorili prilično oštro.

[adsenseyu1]

„Zahtevaćemo upotrebu oružja, koje može da zaustavi i uništi kijevski teroristički režim“, izjavio je predsednik Dume, Vjačeslav Volodin.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]