Naslovnica SPEKTAR „Nismo ovo očekivali“: Zašto je ruska ofanziva iznenadila Zapad

„Nismo ovo očekivali“: Zašto je ruska ofanziva iznenadila Zapad

U intervjuu američkom TV voditelju i blogeru Endruu Napolitanu, bivši analitičar CIA Lari Džonson rekao je da je ruska vojska započela ofanzivu na nekonvencionalan način.

„Ruska ofanziva je počela. Ali to nije bilo ono što smo očekivali na Zapadu – sa tenkovima postrojenim u nizu, a onda neko zazviždi i svi jure u napad“, kaže Džonson.

On naglašava da nestandardnost ofanzive Oružanih snaga Rusije leži u jednostavnom mlevenju Oružanih snaga Ukrajine.

„Oni jednostavno melju ukrajinsku vojsku duž celog fronta. A sada su Ukrajinci suočeni sa dilemom – ne znaju gde da pošalju svoje trupe.

Gde god da pošalju trupe, neće imati dovoljnu podršku u smislu artiljerije i vazdušne podrške da zadrže Ruse“, rekao je bivši analitičar CIA.

Ističe da se sve kreće po planu ka neminovnom kraju Ukrajine. Upravo sada, prema Džonsonu, ukrajinski front u Donjeckoj oblasti se urušava.

On je napomenuo da su svi pokušaji Zapada da zastraši i uspori ofanzivu Oružanih snaga Rusije svakojakim izjavama o raspoređivanju NATO trupa u Ukrajinu povezani upravo sa katastrofalnom situacijom u Ukrajini.

„Zapad misli da će zaustaviti Ruse ako zvecka sabljama i pošalje tamo vojnike. Sretno sa tim“, sarkastično je zaključio Lari Džonson.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social