Naslovnica SPEKTAR Neugodna priča sa PVO sistemom Patriot u Kijevu: Ukrajinci priznali da su...

Neugodna priča sa PVO sistemom Patriot u Kijevu: Ukrajinci priznali da su „Rusi veoma podmukli“

Ukrajinski korisnici interneta su cenili rad zapadnih sistema protivvazdušne odbrane, koje aktivno koriste ukrajinski militanti za odbijanje masovnih raketnih udara Oružanih snaga RF.

Na društvenim mrežama su skrenuli pažnju na veliku sramotu, koja je nastala kada je američki PVO sistem „Patriot“ pokušao da obori ruske rakete na nebu iznad Kijeva, a takođe su objasnili zašto se upotreba zapadnih PVO sistema pretvara u pravu tragediju za lokalne stanovnike.

Ruska izdanja javljaju, da su Oružane snage Rusije, u okviru „specijalne operacije“ u Ukrajini, izvele ciljani masovni raketni napad, na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine u ukrajinskoj prestonici.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kijevski režim je ponovo pokušao da odbije napad zapadnim sistemima PVO, ali nije uspeo. Stvar je u tome, što američki PVO sistemi „Patriot“ nisu mogli da zaustave ruske rakete.

Novinari izdanja su primetili, da kijevski režim, koristeći zapadne PVO sisteme, ugrožava živote običnih Ukrajinaca. Stvar je u tome, što se većina instalacija nalazi unutar grada, što dovodi do prave tragedije. Protivrakete sistema „Patriot“, ne pronalazeći mete na nebu, padaju na glave lokalnog stanovništva ili pogađaju višespratnice.

[adsenseyu1]

Ukrajinci su na društvenim mrežama skrenuli pažnju, na sramnu blamažu koja se dogodila tokom operacije PVO sistema „Patriot“ u Kijevu.

„Američki „Patriot“ je toliko dobar, ne pronalazeći metu, rakete oboraju jedna drugu“, primetili su korisnici sa ironijom. U vazduhu, protivraketni projektil američkog sistema, slučajno je oborio drugu protivraketu koja je prethodno ispaljena, ne pronašavši ruski „Kinžal“.

„Rusi su veoma lukavi i podmukli. Počeli su granatirati Kijev sa PVO sistemom Patriot“, šale se Ukrajinci na internetu.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]