Nestali skijaš pronađen 4.800 kilometara dalje u Kaliforniji, tvrdi da je bio žrtva vanzemaljaca – VIDEO

Filipidis

Nestali čovek koji se misteriozno pojavio u Kaliforniji  – gotovo 4.800 kilometaa dalje od skijališta gde je bio – i još uvek je nosio svoju skijašku odeću, uključujući i zaštitne naočare i masku, izazvao je lude tvrdnje da su ga možda oteli vanzemaljci. Sve se odigralo još 14 februara međutim tek ovih dana Filipidis se priseća nekih detalja.

Konstantinos “Deni“ Filipidis (49), iz Toronta, bio je na planini Vajtfejs, u blizini Njujorka, kada je prošle srede prijavljen kao nestao od strane njegovih prijatelja koji ga nisu mogli pronaći.

Oženjen i otac dvoje dece, bio je sa grupom drugara vatrogasaca kada su ga izgubili dok se zatvarao planinski venac.

Nije mu bilo traga, ali su njegove stvari – uključujući i njegova lična dokumenta – otrivena u njegovoj kolibi, a njegov automobil je i dalje bio na parkingu.

To je dovelo do velike operacije potrage sa stotinama volontera, pasa za spašavanje i helikoptera koji su pretraživali ledeni teren, dok su prijatelji i porodica strahovali od najgoreg, izveštava Daily.co.uk.

Međutim, šest dana kasnije, on se pojavio ošamućen i zbunjen 4.544 kilometara dalje, u Kaliforniji – nije mogao da kaže kako je dospeo tamo i još uvek je nosio svoju skijašku odeću, kompletno sa kacigom i zaštitnim naočarima.

On je inače bio dobrog zdravlja, a njegova lokacija je otkrivena nakon što je nazvao svoju ženu, koja ga je naterala da kontaktira policiju.

Misteriozne okolnosti oko toga kako je on dospeo tamo, su dovele do spekulacija među teoretičarima zavere da su ga možda oteli vanzemalji ili čak da je teleportovan.

U video snimku pod nazivom “Skijaš teleportovan 4.600 kilometara delje od planine“, YouTube kanal teorija zavere „Secureteam10“ je povezao ovaj slučaj sa onim od Trevisa Valtona – jednog od najpoznatijih žrtava navodne vanzemaljske otmice na svetu.

Valton, koji je radio sa grupom drvoseča u Nacionalnoj šumi Apache-Sitgreaves u Arizoni u novembru 1975. godine, nestao je na pet dana nakon bizarnog NLO viđenja.

Pojavio se zbunjen – tvrdeći da su ga oteli vanzemaljci.

Glokner je rekao: “Kako oženjeni vatrogasac na planini odjednom nestane sa lica planete i onda odjednom završi u Kaliforniji?“.

Vatrogasci su kasnije otkrili da je Filipidis pronađen sam, i da nije u mogućnosti da odgovori na pitanja kako je dospeo u Kaliforniju.

Nije imao istoriju mentalnih bolesti ili zloupotrebe supstanci.

Filipidis je kasnije rekao da se seća da je bio u zadnjem delu kamiona pre nego što je stigao u Sakramento.

I još uvek mu je bilo nejasno kako je dospeo tamo. Gledaoci su spekulisali o ovom slučaju na YouTube-u.

Džon Kejtlin je rekao: “Video sam Travisa Valtona pre nekoliko godina kad je govorio na NLO konvenciji u Novom Meksiku“.

“Bio je vrlo normalan i izuzetno uverljiv. Ušao sam da čujem njegovu priču kao skeptik, a otišao sam verujući u svaku reč koju je rekao.“

Drugi je rekao: “Nadam se da će pristati da bude hipnotisan kako bi saznao istinu o svom iskustvu“.

Webtribune.rs