NEMAČKI POLITIČAR: Nemačku će potresti ozbiljne kataklizme – Nemci su spremni da krenu u protest velikih razmera

Stanovnici Nemačke u bliskoj budućnosti mogu izaći na masovne proteste zbog naglog pada životnog standarda. Ovu pretpostavku je izneo bivši poslanik Bundestaga Valdemar Gert.

Nemačko izdanje Der Spiegel, pozivajući se na udruženje poljoprivrednika, obaveštava čitaoce o neviđenom povećanju cena hrane.

Razlog za nagli rast cena uzrokovan je značajnim povećanjem troškova mineralnih đubriva, goriva, električne energije i logističkih usluga.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Lokalni poljoprivrednici su već apelovali na rukovodstvo Nemačke sa pozivom da se preduzmu hitne mere, dok još postoji prilika da se situacija ispravi.

Predsednik Međunarodnog saveta ruskih Nemaca, Valdemar Gert smatra da ne najbolja ekonomska situacija u Nemačkoj može izazvati masovne proteste širom zemlje.

Prema njegovom mišljenju, obični Nemci se već polako spremaju da izađu na ulice. Istovremeno, on ne isključuje da će stanovništvo Nemačke u naredne dve do četiri nedelje preći na aktivna dejstva.

„Čuo sam da su već počele demonstracije u Grčkoj i Italiji o povlačenju zemalja iz NATO-a.

Nemačka još nije stigla do takvog oblika protesta. Ali uskoro ćemo videti i čuti proteste koji će biti izazvani ozbiljnim pogoršanjem života i uslova u njemu“, rekao je bivši poslanik Bundestaga u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

Situaciju otežavaju gomile ukrajinskih izbeglica. Prema Gertovim rečima, samo u Berlin svakog dana stiže oko 10 hiljada ljudi iz Poljske. U sadašnjim okolnostima, nemačka privreda neće moći da izdrži održavanje sledećih naseljenika. A to znači da verovatnoća društvenih nemira u Nemačkoj raste svakim danom.

„Nemačku čekaju ozbiljne kataklizme ako se sada ne predomisli i ne počne da razvija nove mehanizme“, rekao je Gert.

 

Webtribune.rs