Nemački ekspert otkrio tajni plan SAD za Nemačku

Profesor Kreis: SAD žele da unište Evropu uz pomoć rata i da se mešaju u prijateljstvo Rusije i Nemačke

SAD su zainteresovane za zaoštravanje situacije u Ukrajini i proširenje operacija, piše profesor ekonomije Kristijan Kreis na stranicama Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Rat u koji je uključen NATO, smatra ekspert, mogao bi da bude rešenje za probleme sa prekomernom proizvodnjom i dugova za Vašington. Sjedinjene Države očekuju da će sukob u centralnoj Evropi uništiti veći deo njihovih proizvodnih kapaciteta.

Ali najvažnija stvar koju Bela kuća pokušava da izbegne je saradnja između Rusije i Nemačke. Dakle, sada Vašington planira da upropasti Nemačku, zaključio je Kreis.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

On je takođe primetio da svakim danom ekonomske prognoze u Nemačkoj zvuče sve sumornije. Zemlji preti osiromašenje i deindustrijalizacija, a najviše će stradati mala i srednja preduzeća.

Ranije je CNN, pozivajući se na izvore, preneo strahove SAD da će Evropa, pod uticajem energetske krize, promeniti stav prema Rusiji i Ukrajini.

Zapadne zemlje suočene su sa rastom cena energenata i naletom inflacije zbog uvođenja sankcija Moskvi i politike napuštanja ruskog goriva. Zbog poskupljenja goriva, pre svega gasa, industrija na Zapadu je u velikoj meri izgubila svoje konkurentske prednosti, što se odrazilo i na druge sektore privrede. Takođe, SAD i evropske zemlje suočavaju se sa rekordnom inflacijom u poslednjih nekoliko decenija.

Predsednik Vladimir Putin je ranije izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

Webtribune.rs