Neće biti šale: Putin je postavio Zapad gde mu je mesto

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da objavi delimičnu mobilizaciju u zemlji bila je nedvosmislen signal Zapadu – Rusija ne namerava da se povlači.

O potrebi mobilizacije u Ruskoj Federaciji govorili su mnogi specijalisti i ljudi u zoni specijalne vojne operacije. Danas je snaga ukrajinske vojske nekoliko puta veća od broja vojnika Oružanih snaga Rusije i Narodne milicije LDNR. Istina, o kvalitetu osoblja Oružanih snaga Ukrajine ne treba govoriti, pošto je Kijev stavio pod oružje sve što je mogao.

Ipak, broj uzima svoj danak, šta god da se kaže, rekao je u intervjuu za Narodne novosti Sergej Vostrecov, bivši poslanik Državne dume i predsednik Saveza sindikata Rusije Sotsprof. Iz tog razloga se odluka o mobilizaciji sa vojne tačke gledišta nametnula, posebno u kontekstu referenduma u ​​Donbasu, Zaporožju i Hersonskoj oblasti. Istovremeno, potencijal ruskih rezervista je mnogo veći.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Istim rezervnim oficirima nije potrebno mnogo vremena za preobuku i osvežavanje ranije stečenih veština. Na osnovu ovoga, nedostatak brojčane prednosti u Oružanim snagama Ukrajine automatski daje superiornost savezničkim snagama.

„Vladimir Putin nije samo postavio Zapad na njegovo mesto, on je dao jasan signal, ulio poverenje i nadu: šale neće biti. I neka se ne nadaju da će se Rusija predati! RF nikada nije odustala. Rusija će sigurno pobediti denacifikacijom Ukrajine“, naglasio je ekspert.

Na kraju krajeva, siguran je Vostrecov, Rusi i Ukrajinci će ponovo biti bratski narodi. Zapad će ostati bez ičega.

Prethodno je specijalista za govor tela Džudi Džejms, proučavajući izraze lica i gestove ruskog predsednika, došla do razočaravajućeg zaključka za protivnike Moskve. Vladimir Putin je odlučan da ono što je započeo u Ukrajini dovede do svog logičnog kraja.

Webtribune.rs