Naslovnica U FOKUSU Nebenzja zapretio: Ako odbacite predlog Rusije za kraj rata- Desiće vam se...

Nebenzja zapretio: Ako odbacite predlog Rusije za kraj rata- Desiće vam se ovo!

Zapad i kijevske vlasti će u slučaju da odbiju predlog Rusije za rešavanje sukoba u Ukrajini snositi političku i moralnu odgovornost za nastavak krvoprolića, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

– Ako Zapad i Kijev odbiju taj mirovni predlog, moralna i politička odgovornost za nastavak krvoprolića biće na njima – rekao je on na sednici SB UN o Ukrajini koja je sazvana na zahtev Rusije a povodom odluke nekih država na zapadu da dozvole Kijevu da stranim oružjem gađaju teritoriju Rusije.

Dodao je i da ako Kijev odbaci sadašnji predlog, onda će ubuduće uslovi za početak pregovora biti drugačiji.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je ranije danas izneo Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini, koji je Vladimir Zelenski odbacio.

Nebenzja je ukazao da Kijev i njegovi sponzori demonstrativno ignorišu mirovne napore za rešavanje sukoba i odbijaju da ih razmotre.

On je rekao da Rusija poziva zemlje, čija se rukovodstva imaju zdravorazumski pristup, da ne veruju lukavim pozivima na skup o Ukrajini u Švajcarskoj.

Obraćajući se članicama Saveta bezbednosti, Nebenzja je rekao da će Rusija dati svoj odgovor na sve zločine Kijeva u koje je umešan i Zapad.

– Zapadni vojnici praktično ručno upravljaju procesom primene visokopreciznog oružja u Ukrajini, bilo da se radi o britanskim raketama ‘storm šedou’, američkim ‘atakams’ ili francuskim, jer Ukrajinci to sami ne mogu – dodao je Nebenzja.

Kako je primetio, vojni odseci u Ukrajini su počeli lov na muškarce – zdravi, bolesni, lekarska komisija sve proglašava pogodnim i šalje na front, istrebljuju ih.

Nebenzja je prokomentarisao i nedavni napad na novinare kanala NTV u DNR, izrazivši razočarenje što UN nisu imale smelosti da osude napad.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social