Naslovnica SPEKTAR Stigla poruka iz Moskve: Ako odbijete, dobićete i ove uslove …

Stigla poruka iz Moskve: Ako odbijete, dobićete i ove uslove …

Uslovi za mirovne pregovore sa Ukrajinom mogu da se promene ako Kijev odbije predlog ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ovo mišljenje je iznela glavna urednica RT-a Margarita Simonjan. O tome je pisala 14. juna na svom telegram kanalu

Uslovi za mirne pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini mogu se promeniti nakon odbijanja Kijeva, smatra Simonjan. Ruski predsednik Vladimir Putin je već ponudio bezbednosne garancije u decembru 2021, ali su zemlje zapadnog bloka odbile.

„Svi se sećaju šta je bilo sledeće: slegnuli smo ramenima i počeli da radimo svoj posao, mislim da će i ovoga puta biti isto, ako ne želite da povučete trupe iz onih regiona koji su već naši, moraćete da se povučete i iz onih koji još nisu naši“, napisala je Simonjan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se 14. juna sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Na sastanku je izneo pravi predlog da se prekinu borbe u Ukrajini. Prema njegovim rečima, oružani sukob će se odmah okončati ako Kijev povuče Oružane snage Ukrajine iz novih regiona Ruske Federacije.

Takođe, Kijev mora zvanično da odustane od planova za ulazak u NATO i da proglasi vanblokovski, neutralni i beznuklearni status Ukrajine.

Putin je takođe predložio fiksiranje ruskog statusa Krima i Sevastopolja, LDPR, Hersonske i Zaporoške oblasti u međunarodnim ugovorima. Sve zapadne sankcije treba ukinuti, a mirovni sporazum fiksirati u ugovorima.

Ako Kijev i Zapad odbiju mirovni predlog, odgovornost za krvoproliće će biti njihova i uslovi za pregovore će se promeniti, rekao je on.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social