Naslovnica IZA OGLEDALA NASA progovorila o tvrdnji da skriva istinu i zataškava postojanje vanzemaljaca

NASA progovorila o tvrdnji da skriva istinu i zataškava postojanje vanzemaljaca

astronaut-mesec-nasa

NASA je konačno progovorila o dugogodišnjoj teoriji zavere da je pronašla vanzemaljski život, ali da se dokazi skrivaju od javnosti.

Već godinama takozvani tragači za istinom o vanzemaljcima, su izneli neverovatne tvrdnje, da su dokazi o vanzemaljcima pronađeni na Mesecu, Marsu i drugim mestima u solarnom sistemu.

[adsenseyu1]

Međutim, oni tvrde da je NASA, na zahtev američke vlade, nastavila da to zataškava zbog straha od toga kakav bi uticaj imalo na religiju i vladavinu prava imalo ako bi javnosta saznala za to, i da bi to možda moglo dovesti do anarhije.

NASA, koja je u centru mnogih teorija zavere, uključujući i tvrdnje da su Apollo sletanja na Mesec lažna, obično izbegava da im odgovori, zbog strahova da bi do moglo podstaći još sličnih tvrdnji.

Međutim, vrhunski naučnik u ovoj agenciji je sada progovorio.

Tokom pitanja i odgovora na Reddit-u koje je agencija održala zbog saopštenja da su pronašli još jedan solarni sistem sa osam planeta, poput našeg – sistem Kepler-90, udaljen 5.500 svetlosnih godina, američka svemirska agencija je progovorila.

Jedan pristalica teorije zavere da NASA skriva istinu o vanzemaljcima, sa korisničkim imenom „Tangled-Wires“, pitao je: “Očigledno je da nismo sami, moje pitanje je kada će NASA priznati da tamo negde postoji mnogo oblika života?“

Pol Herc, direktor Odeljenja za astrofiziku NASA-e u Vašingtonu, uzvratio je sa kategoričnim poricanjem bilo kakvog zataškavanja.

On je čak obećao da će NASA biti otvorena prema svetu čim pronađe dokaze o vanzemaljskom životu.

“Jedini život za koji znamo je na Zemlji. NASA uvek traži život tamo negde, a kada ga pronađemo, reći ćemo vam“, izjavio je Herc.

Osoba sa korisničkim imenom „Shardok“ koji veruje u teoriju zavere da Međunarodna svemirska stanica nije zapravo u orbiti Zemlje, i da je lažirana u studiju.

[adsenseyu1]

“Dakle, nema života koji orbitira oko Zemlje! Ahha! Znao sam da je svet zavera i NASA je to upravo priznala“.

Gospodin Herc nije odgovorio na ovo podsmevanje.

NASA je uverena da će jednog dana pronaći život van Zemlje, ali daleko od inteligentnih vanzemaljaca, očekuje da će negde pronaći jednostavne životne oblike u vodi.

Potencijalni kandidati su unutrašnji okeani, za koje se veruje da se nalaze unutar Plutona i jednog Saturnovog meseca Enceladus.

Neki naučnici NASA-e su spekulisali da ćemo u narednih 20 godina imati potvrdu da život postoji negde drugde.

Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]