Nariškin: Rusija će razbiti sistem hegemonije kolektivnog Zapada

Šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao je da se pretnja Rusiji nastavlja iz Poljske i baltičkih država, prenose ruske novinske agencije.

Šef ruskih obaveštajaca otvorio je u Moskvi spomenik Feliksu Dzeržinskom u sedištu agencije. Tokom razgovora sa novinarima, izjavio je da Poljska i zemlje Baltika i dalje imaju neprijateljske namere prema Rusiji.

„Pretnje našoj zemlji dolaze sa severozapada, to je očigledno“, istakao je on.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Nariškin je ranije primetio da je došlo vreme za prelazak na novi, pravedniji multipolarni svetski poredak. Po njegovom mišljenju, za to Rusija treba da ojača interakciju sa nezapadnim zemljama i razbije sistem hegemonije kolektivnog Zapada.

Vredi napomenuti da se vojna situacija na zapadnim granicama Rusije značajno pogoršala, posebno za Belorusiju.

Poljske vlasti su, pravdajući se prisustvom ruskih boraca iz privatne vojne kompanije Vagner na beloruskoj teritoriji, povukle trupe na granicu.

Poljaci su se takođe dogovorili sa Letonijom i Litvanijom da ako bude potrebno, mogu da izoluju Belorusiju. Ranije su Poljska i baltičke države, kao i Evropa u celini, negativno reagovale na raspoređivanje ruskih nuklearnih bojevih glava u Belorusiji.

Webtribune.rs

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social