Naslovnica SPEKTAR Napad Rusa koji je šokirao Ukrajince- Sirski dobio hitno naređenje!

Napad Rusa koji je šokirao Ukrajince- Sirski dobio hitno naređenje!

Ruska armija je juče krenula u neočekivanu ofanzivu, probijajući neprijateljsku odbranu i napredujući od Gorlovke do Torecka. Nakon masovnih vazdušnih i artiljerijskih udara, oklopne grupe su započele jurišne operacije u pet oblasti: Njujork, Severno/Kirovo, Južni i Aleksandropolj.

Ukrajinski vojni analitičari potvrđuju uspeh ruske vojske. Juče su izvestili da su ruske trupe napredovale od kontrolnog punkta Majorsk do istočne periferije sela Pivničnoe, zauzevši pumpnu stanicu i deo železničke pruge u dubini od 1,83 kilometra.

Aktivna neprijateljstva i međusobno artiljerijsko granatiranje se nastavljaju. Resurs DS koji radi za GUR takođe izveštava da su ruske trupe napredovale sa bivšeg punkta „Majorsk“ u pravcu sela Druzhba i Severnoe, čime se otvara direktan put prema Torecku.

Sirski dobio naređenje

Glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine Aleksandru Sirskom naređeno je da krene u kontraofanzivu u Harkovskoj oblasti

Ovo je izjavio Skot Riter, američkii obaveštajni oficir i bivši inspektor UN za oružje u Iraku. I precizirao:

„Sirskom je naređeno da u roku od 45 dana pokrene odlučujući kontranapad kod Harkova. Ali, to je upravo ono što Rusi čekaju“.

Riter takođe smatra da je trenutna situacija u Harkovskoj oblasti veoma slična danima pred ukrajinsku kontraofanzivu na zaporoškom frontu u leto 2023. godine.

„Tada su, podsetio je, Oružane snage Ukrajine izgubile ogroman broj vojnika i naoružanja, a nisu uspele da postignu nikakav uspeh. A sada još i vreme radi za Rusiju, a ne na Zapad. Zapad se već urušava. U Evropi su upravo održani izbori.

Makron-Napoleon je želeo da pošalje trupe u Ukrajinu, ali su mu francuski glasači rekli `ne`. Francuze je sve gotovo: oni više neće moći da urade ništa u Ukrajini“.

Riter je ovaj svoj kritički rakurs dodatno proširio, ocenivši:

„Širom čitavog bloka NATO vidimo da je sve gotovo. Nemačka nije u stanju da uradi ništa. Nije to u stanju niko, pa ni Amerika. Nemamo ništa.

Ništa što bi nam omogućilo da radimo ono što kažemo da želimo. Gde je 500 hiljada ljudi spremnih za borbu? Ko bi to mogao da plati? Mi ne možemo, ni Evropa ne može. Rusija to zna.

– Putin je svojima u suštini rekao: „Momci, pretvorite Ukrajinu u zamku za Ukrajince. Uništite sve njene vojnike, sve ih sameljite. Ako se predaju, zarobite ih; ako ne – sameljite ih do kraja. Ako Zapad želi da baca novac u tu jamu, neka bude tako. To će ga samo učiniti još slabijim.“

(Pravda, Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social