Naslovnica SPEKTAR Nakon zauzimanja Avdejevke sledi munjeviti razvoj događaja na frontu!

Nakon zauzimanja Avdejevke sledi munjeviti razvoj događaja na frontu!

Nakon zauzimanja Avdejevke, događaji na frontu u Ukrajini počinju da se razvijaju munjevitom brzinom, prenose zapadni mediji.

Intenzitet borbi i nedostatak pomaka na terenu zapravo ukazuju na to, da je Avdejevka prekretnica nakon koje će se situacija značajno ubrzati, a ruska strana je odlučna da okonča zastoj na frontu i preuzme inicijativu.

Tekst dalje ističe da bi bez pojačane podrške zapadnih zemalja, Oružane snage Ukrajine mogle da se suoče s nizom događaja duž prve linije fronta u roku od mesec dana.

Ocenjuje se, da će biti izuzetno teško za ukrajinsku vojsku da brani svaki deo duž cele linije fronta, u borbi s armijom koja je nadmašuje po brojnosti.

Zaključuje se da više nema šansi za ofanzivu u Ukrajini, jer su ruske snage zaštićene minskim poljima i drugim efikasnim preprekama koje su postavljene prošle godine.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, gde su se borbe vodile od početka specijalne vojne operacije. Oružane snage Ukrajine su redovno granatirale Donjeck i druga naselja u Donbasu iz Avdejevke.

Oslobađanje grada omogućilo je pomeranje linije fronta dalje od Donjecka i suštinsku zaštitu tog grada od ukrajinskih granatiranja.

[adsenseyu1]

Ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, izvestio je ruskog predsednika Vladimira Putina 17. februara o potpunom preuzimanju kontrole nad Avdejevkom.

Nedugo pre toga, glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, objavio je da se ukrajinski odredi povlače iz tog grada.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social