Naslovnica U FOKUSU Dugin: Rusija u Ukrajini privodi kraju hegemoniju Zapada

Dugin: Rusija u Ukrajini privodi kraju hegemoniju Zapada

Rusija na teritoriji Ukrajine ratuje sa jednopolarnim svetom, ukazuje ruski filozof na Drugom kongresu Međunarodnog pokreta Rusofila i Forumu multipolarnosti koji se danas održava u Moskvi

Pobeda u sukobu na teritoriji Ukrajine neće biti samo pobeda Rusije, nego pobeda čitavog čovečanstva, izjavio je ruski filozof Aleksandar Dugin na Drugom kongresu Međunarodnog pokreta Rusofila i Forumu multipolarnosti koji se danas održava u Moskvi.

„Zapad je celu civilizaciju proglasio svojom sopstvenošću. Na taj način je nastao jednopolarni svet. U njemu se nalaze isključivo zapadne vrednosti i samo jedan politički sistem, liberalna demokratija, jedan model ekonomije – neoliberalni kapitalizam, jedna kultura…

Međutim, Zapad nije celo čovečanstvo, to je provincija, u poređenju sa drugima. Kolektivni Zapad, zemlje NATO-a i njeni vazali SAD, samo su jedan deo mnogopolarnog sveta, a u ovom svetu nalaze se Rusija, Evroazija, velika Kina i Indija“, ističe Dugin.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije ne ratuju na teritoriji Ukrajine sa narodom ove zemlje.

„Rusija na teritoriji Ukrajine ratuje sa jednopolarnim svetom. Zapadni mir stalno provocira konflikte, intervencije, sukobe. Imamo primer Ukrajine, Pojasa Gaze… Međutim, hegemoniji Zapada došao je kraj, zahvaljujući Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu“, naglašava Dugin.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social