Naslovnica SPEKTAR Najtraženiji čovek u ruskim tajnim službama: Tela dvojice članova posade otetog Mi-8...

Najtraženiji čovek u ruskim tajnim službama: Tela dvojice članova posade otetog Mi-8 vraćena u Rusiju

Tela dvojice članova posade otetog helikoptera Mi-8 vraćena su na teritoriju Rusije, javio je ukrajinski novinar i bloger Anatolij Šarij.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome. Mediji su javili da su tela poginulih razmenjena u subotu. Ukrajinska strana je, između ostalih, morala da preda tela posade Mi-8.

Kako prenosi telegram kanal Baza, pored pilota Maksima Kuzminova, na otetom helikopteru Mi-8 bila su i dva člana posade – tehničar za letenje Nikita i navigator Huršed, rodom iz Uzbekistana.

Napominje se da su u Ukrajinu otišli ​​protiv svoje volje.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su informacije koje su mediji preneli o tome da je državljanin Tadžikistana navodno bio deo posade Mi-8 „apsolutno neistinite“.

U resoru su naglasili da se u sastavu vazduhoplovnih posada Vazdušno-kosmičkih snaga nalaze samo vojna lica – državljani Ruske Federacije.

Od ranije se zna da je majka pilota otmičara Mi-8 nestala mnogo pre njegovog bekstva. Inna Kuzminova je otišla na odmor u januaru 2023. godine, ali se nakon njega nikada nije vratila na posao. Broj telefona žene je nedostupan za pozive.

[adsenseyu1]

Takođe se navodi da se o rođaci pilota koji su nestali nakon otmice Mi-8 još ne zna ništa o njihovoj sudbini.

Prema rečima načelnika Glavne obaveštajne uprave Kirila Budanova, vojnici koji su bili u helikopteru sa otmičarom su nakon sletanja pružili otpor pa su ubijeni.

Sam Kuzminov je takođe izjavio da su Nikita i Huršed likvidirani.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social