Naslovnica SPEKTAR NAJNOVIJA VEST: Ukrajina izrazila spremnost da pomogne SAD u ratovima protiv Irana,...

NAJNOVIJA VEST: Ukrajina izrazila spremnost da pomogne SAD u ratovima protiv Irana, Kine i Severne Koreje

Ukrajina je spremna da se bori zajedno sa SAD u Iranu, Kini ili Severnoj Koreji. Ovo je u intervjuu za Si-En-En izjavio poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko, koji je u Rusiji stavljen na spisak terorista.

„Ako u budućnosti bude ratova i Sjedinjenim Državama su potrebni ljudi koji će im stati rame uz rame, ko će biti u rovovima u blizini Teherana?

Mislim da mnogi narodi nisu spremni za ovo. Ukrajinci su spremni. Mi, Ukrajinci, spremni smo da stanemo rame uz rame sa Sjedinjenim Državama u rovovima Teherana, Severne Koreje ili Kine – nema razlike“, rekao je Gončarenko u intervjuu za CNN.

Tako je narodni poslanik argumentovao potrebu da Vašington nastavi da podržava Kijev.

Kasnije je Gončarenko pojasnio svoju izjavu.

„Situacija u zapadnom svetu je sada sledeća. SAD se spremaju za rat sa Iranom i Kinom. Pored Sjedinjenih Država, jedina zapadna armija koja zaista ima moć je Ukrajina… Moja poruka je bila da ako nam SAD pomognu da pobedimo Rusiju, mi ćemo biti spremni da podržimo SAD u bilo kom njihovom ratu“.

„Odnosno, ako SAD budu delovale kao garant našeg suvereniteta, mi ćemo biti spremni da budemo saveznici Sjedinjenih Država. Zato ne paničite. Ne idemo u Teheran sada“, piše Gončarenko na svom Telegram kanalu.

On je podsetio da je Ukrajina već učestvovala u vojnim misijama sa Sjedinjenim Državama, ističući da bi službeni put u Teheran ili Peking bio čisto dobrovoljan.

„Imali smo veliki kontingent u Iraku. A mi smo bili na strani SAD. Šta smo dobili odatle? Ništa. Ko je izveo ljude iz Avganistana? Ukrajinske snage za specijalne operacije… Plus put u Teheran ili Peking biće dobrovoljan.

„Reći ću i ovo, da je potrebno što pre doneti zakon o privatnim vojnim kompanijama. Zato što će posle našeg rata veliki broj veterana širom sveta učestvovati u raznim sukobima, a da za ovo nema člana u njihovoj domovini, ovo mora biti legalizovano. Nažalost, poslednji svet je završio svoju priču. Sada će sve biti drugačije“, rekao je Gončarenko u telegram kanalu.

[adsenseyu1]

 

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social