Naslovnica U FOKUSU NAJNOVIJA VEST: Rakete pale na Poljsku – Drama u državi, ima mrtvih

NAJNOVIJA VEST: Rakete pale na Poljsku – Drama u državi, ima mrtvih

Najmanje dve osobe su poginule u eksploziji u Poljskoj koju su navodno izazvali zalutali projektili, prenose mediji

Poljski premijer Mateuš Moravjecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za nacionalnu bezbednost i odbranu zbog izveštaja o smrtonosnoj eksploziji na granici zemlje sa Ukrajinom.

Poljska je navodno podigla borbene avione nakon izveštaja da su dve osobe poginule u „eksploziji“ navodno izazvanoj raketnim udarom. Poljska vojska i tužioci stigli su na mesto eksplozije, javlja „Višegrad 24“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ranije su poljski mediji javili da su „eksplozije“ potresle grad Pševodov, koji se nalazi u oblasti Lublina, nedaleko od granice sa Ukrajinom. Eksplozija je, kako se izveštava, pogodila sušaru za žito, pri čemu su poginule najmanje dve osobe, javili su lokalni mediji.

„Trenutno nisu poznati razlozi ovog incidenta“, rekao je za Radio Lublin portparol lokalne vatrogasne službe, kapetan Marcin Lebjedovič. On je potvrdio da je bilo žrtava i rekao da je njegova služba primila „dojavu o eksploziji“.

Portparol poljske vlade Pjotr Miler je pozvao medije i javnost da „ne objavljuju nepotvrđene informacije“.

Asošijejted pres prenosi, pozivajući se na višeg američkog obaveštajnog zvaničnika, da su ruski projektili prešli u Poljsku, ubivši dve osobe. Miler nije komentarisao izveštaje, samo je incident nazvao „kriznom situacijom“.

(rt)